Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:246913
 
Evaluation:
Published: 04.04.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

Pārējie 6 respondenti apgalvo, ka cilvēki, kuriem interesē uzņēmējdarbība, kādreiz ir ar to nodarbojušies vai darbojas biznesā šobrīd, ir pietiekami labi informēti un zina, kur nepieciešamības gadījumā atrast vajadzīgos ziņu avotus.

Secinājumi
1. Apkopojot aptaujas datus, tika secināts, ka populārākās uzņēmējdarbības finansēšanas iespējas Latvijas iedzīvotāju vidū ir kredīts bankā, Eiropas Savienības fondi, kā arī Biznesa inkubatori.
2. Lai arī Latvijā visvairāk izplatītie ir organizācijas ALTUM pakalpojumi, kas sadarbībā ar Latvijas Biznesa Eņģeļu tīklu ir īstenojusi pilotprojektu, kas sniedz atbalstu gan jaunajiem, gan jau esošajiem uzņēmumiem, tikai 34 aptaujas respondenti atbildēja, ka ir dzirdējuši par Latvijas Biznesa Eņģeļu tīklu un 52 respondenti par ALTUM.
3. 52,9% no aptaujātajiem ir domājuši par sava uzņēmuma dibināšanu, taču līdz šim to nav izdarījuši, kas liecina, ka Latvijas iedzīvotāji ir ieinteresēti uzņēmējdarbības attīstībā, bet šobrīd viņus attur kādi konkrēti iemesli, kas traucē to darīt.
4. Būtiskākie iemesli, kuri attur respondentus sākt savu uzņēmējdarbību, ir nepietiekams starta kapitāls, bailes ciest neveiksmi, kā arī zināšanu trūkums par biznesa vadīšanu. Tas liecina par to, ka latvieši iespējams vairāk pievērstos uzņēmējdarbībai, ja viņiem būtu papildus finansiālie līdzekļi un papildus zināšanas šajā jomā.
5. Izvērtējot jautājuma atbildes par to, cik liels kapitāls būtu nepieciešams uzņēmējdarbības sākšanai, lielākā daļa respondentu jeb 42,3% atzīmēja variantu, kas ir robežās 2000 – 10000 eiro. Šie skaitļi ir virs minimālās noteiktās summas, kādai jābūt dibinot SIA, tātad cilvēki uzskata, ka nepietiek vien ar uzņēmuma reģistrēšanu, bet veiksmīgai biznesa uzsākšanai un attīstībai nepieciešams iegādāties dažādas iekārtas un citus pamatlīdzekļus.
6. Jautājot par iedzīvotāju vispārējo informētību par uzņēmējdarbības finansēšanas iespējām, 67,3% jeb 70 respondenti atbildēja, ka, viņuprāt, latvieši nav pietiekami zinoši, kas liecina, ka būtu nepieciešami papildus semināri vai izglītojošas lekcijas jebkuras Latvijas iedzīvotājam, kas vēlētos uzzināt vairāk par biznesu un uzņēmējdarbības vadību.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1365733
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register