Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:577372
 
Evaluation:
Published: 12.02.2013.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  FRANCIJAS APRAKSTS    4
2.  UZTURA TRADĪCIJAS    5
2.1.  Raksturīgākie produkti uzturā    5
2.2.  Specifiskās ēdienu gatavošanas tehnoloģijas    6
2.3.  Franču ēdienreizes un ēšanas tradīcijas    6
2.4.  Francijas reģionu atšķirības un ietekme uz un no kaimiņtautām    8
2.5.  Francijas tautas nacionālie ēdieni, kuri ir izplatījušies un pieņemti citur pasaulē    8
3.  FRANCIJAS VIRTUVES 10 RAKSTURĪGĀKO ĒDIENU UN DZĒRIENU SARAKSTS    9
4.  FRANCIJAS VIRTUVE UN LATVIEŠU TAUTAS NACIONĀLĀ VIRTUVE    11
  KOPSAVILKUMS    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Extract

KOPSAVILKUMS
1. Francijai ir dažāda veida virtuves : visizsmalcinātākā Haute Cuisine (klasiskā virtuve, ko pasniedz augsta līmeņa restorānos); • Cuisine Bourgeoise (mājas tradīcijās gatavots ēdiens); • Cuisine des provinces (lauku tradīcijās gatavots ēdiens); • Nouvelle Cuisine (viegls, veselīgs ēdiens) [6]
2. Francijā cilvēki izbauda ēdienu lēni un nesteidzīgi.
3. Francijas ēdienu klāsts ir ļoti plašs, no šīs tautas ir ļoti daudz ko mācīties un aizgūt.
4. Francijā ir pasaulē ir ļoti populāra arī ar saviem sieriem, jo to ir apmēram 300 veidu.
5. Francijai, iepazīstoties ar visu pieejamo literatūru var secināt, ka nav tādu nacionālo ēdienu, kas būtu raksturīgi visai Francijai, jo šie ēdieni ļoti atšķiras pa reģioniem.
6. Šai valstij ir tieksme attīstīties un gatavot kaut ko jaunu nebijušu, jo tradiconālos ēdienus ikdienā viņi gatavo salīdzinoši reti.
7. Francijai ir arī daudz ļoti interesantu ēdienu, kuru satāvdaļas mēs nevarētu nemaz iedomāties kopā, piemēram, sīpolu kūka, dažādi sacepumi ar dažādām specifiskām sastāvdaļām, gliemeži ar sieru un daudz kas cits.
8. Iepazīstot Francijas iedzīvotāju ēšanas paradumus secināju, ka tie ļoti krasi atšķiras no mūsu tautas paradumiem, piemēram, Francijā ir pieņemts ēst nesteidzīgi un lēnām izbaudot ēdienu, bet Latvijā viss notiek ļoti strauji un nav brīžiem laika atvēlēt vismaz stundu ēšanai kā to dara Francijā.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register