Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:195218
 
Evaluation:
Published: 19.04.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads L’introduction    3
1.  Franču kafejnīcas Francijā La café française en Françe    4
1.1.  Pirmā kafejnīca Parīzē La premier café en Françe    5
1.2.  Ēstuves Francijā Restaurants en Françe    5
1.3.  Klasiskā ēdienkarte Menu clasique    7
1.4.  Kultūra kafejnīcās Culture du café    7
2.  Franču kafejnīcas Latvijā La café française en Lettonie    9
3.  Salīdzinājums Comporaison    11
  Secinājumi Des conclusion    12
  Izmantotie informācijas avoti La liste de la litérature utiliser    13
  Pielikums L’appendice    14
Extract

Mūsdienās ir ļoti aktuāla ceļošana uz citām valstīm, citu tautu virtuves baudīšana kafejnīcās un dažādās citās ēstuvēs. Veicot pagājušā gadā pētījumu tēmai „Franču virtuve”, vēlējos noskaidrot, cik izplatīta šī virtuve ir Latvijā.
Darba tēma: Franču kafejnīcas Francijā, Latvijā.
Darba mērķis: Iepazīties un izpētīt franču kafejnīcas Francijā un Latvijā un ar to īpašajām pazīmēm iepazīstināt skolotājus un citus.
Darba uzdevumi:
1.Izpētīt franču kafejnīcas Francijā;
2.izpētīt franču kafejnīcas Latvijā;
3.salīdzināt Latvijas franču kafejnīcas ar Francijas franču kafejnīcām;
4.noskaidrot, cik populāri ir franču ēdieni Latvijā;
5.nobaudīt franču virtuves ēdienus no piedāvātā klāsta franču kafejnīcās Latvijā.
Hipotēze: Franču virtuve ir slavena Latvijā un katrā kafejnīcā ir diezgan daudz no tās.

Kafejnīcu lielākie konkurenti ir amerikāņu ātrās ēdināšanas iestādes. Pēdējo desmit gadu laikā Parīzes kafejnīcu skaits samazinājies gandrīz par divām trešdaļām. Tomēr vidējais parīzietis joprojām pret kafejnīcu izturas ne tikai kā pret iestādi, kurā var remdēt izsalkumu un slāpes. Francūzim kafejnīca ir kā savdabīgs klubs. Šeit satiekas ar draugiem, atklāj noslēpumus, uzzina pēdējos jaunumus, iemīlas, sapņo un vienkārši atslābinās dienas beigās.
Pētot franču kafejnīcas, es centos iejusties tūrista lomā, jo visa man pieejamā informācija bija no tūrisma firmām un ceļvežiem, kā arī no cilvēkiem, kas bijuši Francijā.
Tūristiem Francijā viena no lielākajām izpriecām ir novadu vietējās virtuves iepazīšana. Katrā Francijas departamentā restorānu ēdienkartē noteikti būs iekļauti vietējie ēdieni, kas atspoguļo novada lauksaimniecības īpatnības un būs gatavoti lielākoties no vietējiem produktiem. Vietējā virtuve ir katra novada lepnums. „Pazīstamākie franču ēdieni pārstāv četrus novadus: Elzasu, kam ir cieši sakari ar Vāciju, Dienvidrietumu Franciju, kur iecienīts ēdiens ir cassoulet – trekns sautējums no baltajām pupiņām, tomātiem, desas un pīles gaļas, Alpus, kas ir fondue dzimtene, un Provansu, kas slavena ar bouillabaisse – sātīgu zivju zupu no Marseļas. Tomēr franču kulinārijas galvaspilsēta ir Liona, kur atrodas gan daudzi slavenākie Francijas restorāni, gan lieliski krodziņi jeb bouchons.” 1…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register