Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:691734
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.06.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Jebkura uzņēmuma finansiālie rezultāti ir tieši saistīti ar vadības pieņemto lēmumu pareizību. Šie lēmumi savukārt ir pamatoti uz visu šī uzņēmuma darbību ietekmējošo faktoru analīzes. Lēmumu pieņemšanai un attiecīgu darbības rezultātu turpmākajai novērtēšanai nepieciešama noteikta informācija, kurai jābūt sistematizētai tādā veidā, lai katram atsevišķam darbības veidam būtu noteikts tikai šim veidam atbilstošs finansu rezultāts. Turklāt, tāds rezultāts, kurš izveidots no atsevišķām sastāvdaļām, katrai no kurām piemīt savējais faktoru kopums. Ja vadībai ir šāds sistematizētās informācijas kopums, tā ir spējīga objektīvi novērtēt rezultātus, izanalizēt faktoru ietekmi, kā arī noformēt mērķus un to sasniegšanas ceļus.
Pazīstama finansista Dž. Sorosa grāmatā “Globāla kapitālisma krīze” starp banku neveiksmēm un sabrukumiem attīstības valstīs minēts vadībai nepieciešamas informācijas trūkums gan bilancē, gan pārējos finansu dokumentos.
Viens no svarīgākajiem pārvaldības uzskaites uzdevumiem ir izmaksu vadīšanas uzdevums. Šī uzdevuma risināšana nepieciešama, lai kontrolētu resursu izmantošanu, prognozētu papildus resursus un saņemtu maksimālo atdevi no to izmantošanas.
Efektīva izmaksu vadīšana ļauj nodrošināt konkurētspējīgas produkcijas ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu pateicoties zemākajām izmaksām, noteikt reālo produkcijas vai pakalpojumu pašizmaksu, nodrošināt ar objektīviem datiem kompānijas budžeta izstrādi, novērtēt darbības procesu vai struktūrvienību darbības vērtību, kā arī pamatoti pieņemt vadības lēmumus.
Bieži uzņēmumi ar nolūku samazināt izmaksas pielieto totālu izmaksu samazināšanas politiku. Tāds risinājums ir vissliktākais, jo īstenojot šādu politiku saīsināšanai pakļauti visi darbi neatkarīgi no to derīguma. Kopīga saīsināšana var samazināt galveno darbu izpildi, kas izraisīs kopējās kvalitātes un uzņēmuma darbības ražotspējas pasliktināšanu. Funkcionālās izmaksu analīzes metodoloģija ļauj ne tikai pakāpeniski saīsināt izmaksas, bet arī atklāt resursu patērēšanas pārpalikumus un sadalīt tos ar nolūku paaugstināt ražotspēju. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1113062
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register