Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:882459
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Sāpes ir subjektīvs stāvoklis, kas rada nepatīkamas sajūtas, pat mokas. Sāpju vērtējums katram cilvēkam atkarīgs no viņa fiziskās jūtības, iepriekšējās sāpju “pieredzes”, vides, kurā cilvēks audzis un atrodas, psiholoģiskā stāvokļa - stresoru daudzuma. Sāpes ir nepatīkams sensors un emocionāls pārdzīvojums, kurš ir jau notikušu vai notikuša, vai tikai potenciāls bojājums audos. Sāpju sajūtas rašanās pamatā ir uzbudinājums sāpju jušanas centrā mugurējā centrālā krokā.
Galvassāpes ir viens no visizplatītākajiem veselības traucējumu veidiem. Parasti tās ir kādas citas pataloģijas simptoms. Vienlaikus var rasties vairāk nekā viens galvassāpju paveids, piemēram, vaskulāras vai sinusa galvassāpes līdz ar muskuļu kontrakcijas galvassāpēm.
Muskulārās (tensijas) galvassāpes ir sāpes un spiediena sajūta pakausī un sprandā, pieres un deniņu apvidū (bitemporāli); trula, neatlaidīga smeldze; jūtīgi punkti uz galvas vai kakla.
Migrēna ir pirms galvassāpēm sensori motoras vai garastāvokļa izmaiņas, sākums pakāpenisks, galvassāpes ir vienpusējas, spēcīgas un var kļūt abpusējas.
Klasiskās migrēnas gadījumā raksturīgā aura var izpausties kā mirgojoša skotoma, hemianopsija un parestēzijas. Parasti ilgst nepilnu diennakti. Parastās migrēnas gadījumā galvassāpes pavada slikta dūša, vemšana un fotofobija; var ilgt vairāk par 24 stundām - pēc tam ir noguruma sajūta. Sievietēm tās var veicināt hormonālā līdzsvara izmaiņas (mēnešreizes, grūtniecība).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register