Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:330798
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Vēsture    5
  Grafitti un mode 2001    9
  Kultūra apakšzemes metro    9
  Pirmā informācija par grafitti    11
  Grafitti vārdnīca    12
  Aptauja par sabiedrības attieksmi pret grafitti    13
  Intervija ar Liepājas grafitteru grupu    14
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    17
  Pielikums    18
Extract

Esmu tīri īpatnējs cilvēks. Mani interesē dažādas lietas, kuras lielākā sabiedrības daļa ignorē vai mēģina slēpt. Esmu pats veidojis dažādus projektus – uzņēmis īsfilmu “Starp 2 saulēm” par krievu – latviešu savstarpējām attiecībām, vadījis pretsmēķēšanas kampaņu, kaut pats diezgan aktīvi smēķēju, izmēģinājis bezpajumtnieka dzīvi (-80 C pavadījis 24 stundas noplīsušās drēbēs Ventspilī). Mani interesē viss, kas “uzdzen adrenalīnu,” diemžēl tā dēļ man ir nācies nonākt pretrunā ar likumu... Ilgi domāju, kam pievērsties Zinātniski Pētnieciskajā darbā (turpmāk ZPD), līdz nolēmu pētīt ielu mākslu – grafitti.
Mans darba mērķis ir parādīt un pastāstīt cilvēkiem, ko nozīmē grafitti, ka tas nav narkomānu un bomžu “vaļasprieks,” bet gan - dārgs, bet skaists, pat izcils mākslas veids, kurā ikkatrs cilvēks, kurš kaut nedaudz māk zīmēt, var brīvi izpaust savas domas un viedokli
Kad sāku vākt materiālus priekš ZPD, tad sapratu, ka nebūs viegli atrast informāciju, jo grafitti Latvijā ir lielākoties nelegāls mākslas veids un par to netiek īpaši runāts. Mani uzdevumi bija atrast vismaz kaut kādu informāciju par grafitti, nointervēt kādu grafitti mākslinieku vai mākslinieku grupu, veikt aptauju par attieksmi sabiedrībā pret grafitti, piedalīties nelegālajā grafitti ikgadējā saietā – Liepājā, kur var sastapt lielāko daļu no spējīgākajiem grafitti māksliniekiem Latvijā un nointervēt Liepājas domes priekšsēdētāju par viņa un domes attieksmi pret grafitti.
Pamatmateriālos nav grāmatu vai interneta avotu, jo par šo tēmu pilnīgu informāciju latviešu valodā nespēju atrast – informācija bija ļoti subjektīva un ļoti nelielā daudzumā. Līdz ar to galvenie ZPD materiāli ir: intervija ar grafitteru grupu, aptauja par attieksmi pret grafitti, neliels materiāls par grafitti vēsturi. Diemžēl interviju ar Liepājas domes vadību sarunāt neizdevās nevienā no abām reizēm, kad biju Liepājā.
Darba uzbūvei ir piecas daļas: grafitti vēsture, grafitti vārdnīca, aptauja par sabiedrības attieksmi pret grafitti, grafitteru grupas intervija, kurās ir izklāstīta visa informācija, kurai vajadzētu kaut nedaudz apgaismot sabiedrību par grafitti mākslas veidu, kur katrs var izdarīt secinājumus par grafitti – tas ir spožums vai posts.
Galvenā lieta, ko gribu pierādīt ar savu ZPD ir tā, ka sabiedrības uzskats, ka grafitti ir tikai un vienīgi vandālisms, kuru veic nepilngadīgi nelgas, ir pilnīgi aplams un patiesībā ir pavisam savādāk. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1194239
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register