Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:135016
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.04.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 32 units
References: Used
Extract

Visā pasaulē , arī Eiropā arvien straujāk attīstās augstās tehnoloģijas, kas būtiski atvieglo cilvēku darba un ikdienas soli, bet vienlaicīgi un neizbēgami rada kaitējumu dabai, videi un līdz ar to arī veselībai. Arvien vairāk arī pārtikas rūpniecībā tiek izmantoti ķīmiski radīti produkti- pārtikas piedevas, konservanti, kas var labvēlīgi ietekmēt produktu un tā uzglabāšanas īpašības, bet nekontrolējot procesu, ļoti viegli ir šos produktus pārdozēt un līdz ar to nodarīt kaitējumu cilvēka veselībai. Bez šiem , minētajiem iemesliem ir vēl ļoti daudz faktoru, kas var ietekmēt produkta kvalitāti, izejvielas kvalitāti un līdz ar to patērētāja drošumu un veselību. Tāpēc rodas nepieciešamība uzraudzīt ražošanas procesu, radīt sistēmu, kas būtu orientēta uz patērētāja drošību un produkta kvalitātes nodrošināšanu. Rodas nepieciešamība ar likumdošanas palīdzību reglamentēt kvalitātes sistēmu izstrādi, pārtikas rūpniecībā HACCP kvalitātes sistēmu izstrādi un ieviešanu praksē.
Savā darbā apskatīšu kvalitātes sistēmas un HACCP sistēmas būtību, tās ieviešanas procesu uzņēmumā SIA „x”, sīki izanalizējot veicamos pasākumus un to, kā tas tiek darīts uzņēmumā.
Darba mērķis: izpētīt HACCP kvalitātes vadības sistēmas ieviešanu SIA „x”
Mērķa izpildei izvirzu sekojošus uzdevumus:
1.Raksturot HACCP sistēmas būtību un nozīmi.
2.Novērtēt SIA ”x” uzņēmējdarbību.
3.izpētīt HACCP kvalitātes vadības sistēmas ieviešanu uzņēmumā.
Darba izstrādē izmantošu uzņēmuma gada pārskatus, uzņēmuma statūtus, likumdošanas aktus, likumus un citus normatīvos dokumentus, kas reglamentē manis izvēlēto un apskatāmo tēmu- HACCP kvalitātes sistēmas izstrāde pārtikas apritē. Tā kā tā ir kvalitātes vadības sistēma, tad arī literatūru, kas izskaidro vadīšanas būtību un jēgu, kā arī literatūru, kas palīdz izprast kvalitātes vadības nepieciešamību.
Darbā parādīšu HACCP sistēmas ieviešanas procesu un izskaidrošu ieguvumus un izmaksas, kas asistētas ar šīs sistēmas izstrādi un ieviešanu.


1.Kvalitātes vadības sistēma HACCP un tās nozīme konkurētspējīgas produkcijas ražošanā
1.1. Kvalitātes vadības sistēmas
Kvalitātes vadības sistēmas kopumā ir sistēmas , kas balstās uz produkta ražošanas procesa uzraudzību no izejvielas pieņemšanas līdz gatavā produkta realizācijai.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1114404
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register