Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:771978
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.03.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads.    4
  Hipotēka.    5
  Hipotēka uz nekustamu īpašumu.    6
  Hipotēkas nodibināšana.    7
  Hipotēkas pārjaunošana un dzēšana.    10
  Kuģu hipotēka.    13
  Komercķīla.    14
  Secinājumi.    16
  Bibliogrāfija.    17
Extract

Pamazām attīstot Latvijas ekonomiku, atgūstoties no padomju laikiem, cilvēki ieiet tirgus apritē. Es nevēlējos teikt, ka PSRS laikos ekonomika nebija attīstīta, tomēr jāatzīst, ka aprobežojumu bija ļoti daudz. Kaut vai ņemot par pamatu hipotēku, kas arī ir mana referāta temats, tās ķīla ir nekustamais īpašums, kas padomju laikos nemaz nepastāvēja. Tomēr runa jau arī nav par to. Mainoties politiskajiem režīmiem, Latvijā sākās sava veida haoss, kas ar rūpīgu darbu un pacietību bija jāpārvar. Tieši Latvijas ekonomika tad izcēlās ar savu nestabilitāti, un tad vēl tās Bankas Baltijas lietas, kas satrauca visu valsti un daudzi cilvēki zaudēja pat savus mūža ietaupījumus. Varētu teikt, ka veidojās zināma neuzticība gan bankām, gan pašai valstij. Tomēr laiks nestāv uz vietas, un viss pamazām nokārtojas. Pēc pēdējiem statistikas datiem tieši jaunieši (to skaitā studenti) uzticas bankām visvairāk, kā arī vidēja gājuma cilvēki labprāt sadarbojas ar bankām, tomēr vecāka gājuma cilvēki bankām uzticas nelabprāt.
Kāpēc es savu referātu uzsāku ar Latvijas ekonomiku un banku reitingu? Atbilde ir ļoti vienkārša, jo tam visam ir vistiešākais sakars ar mana referāta izvēlēto tematu: hipotēka.
Hipotēka - viens no ķīlas tiesību veidiem, kas mūsdienās tiek pielietots visbiežāk. Šis biežums izpaužas vairāk nevis individuālos darījumos starp privātām personām, bet gan starp privātām personām un bankām. Tieši bankas ir tās, kuras labprātāk aizdod privātām personām , kā arī juridiskām kredītus, aizdevumus uz noteiktas likmes procentiem un uz noteiktu laiku, kā jau katrā bankā tas ir atrunāts tipveida kredītlīgumos.
Šī attiecīgā pozīcija ir izskaidrojama ar to, ka nekustamais īpašums ir visizdevīgākais ķīlas veids gan bankām, gan privātpersonām. Savukārt šo izdevīgumu varēs aplūkot pašā referāta gaitā, kas izpaužas visai nozīmīgi.
Apkopojot iepriekš teikto, ir vēl jāpiebilst, ka mana referāta izvēles noteicošais faktors bija tieši zinātkāre hipotēkas būtības noskaidrošanai un savu zināšanai padziļināšanai šajā jautājumā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1196996
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register