Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:266721
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Extract

Salīdzinot ar Horvātiju – Grieķija ir aptuveni 2 reizes lielāka par Horvātiju. Iedzīvotāju skaits tajā ir aptuveni pusotru reizi lielāks kā Horvātijā, bet galvaspilsētas iedzīvotāju skaitā nav tik krasas atšķirības. Arī apdzīvotības blīvums ir visai līdzīgs. Horvātijas piekraste un lielākās salas ir blīvāk apdzīvotas, un daudzi to iedzīvotāji pelna iztiku, apkalpojot tūristus.
Grieķijā jūtams kaut kas slāvisks, kas savā ziņā saistīts ar pareizticīgo reliģiju.
Etniskā situācija Grieķijā ir diezgan sarežģīta tieši raibā nacionālā sastāva dēļ. Vislielākās problēmas ir grieķu – albāņu un grieķu – turku starpā. Pēdējās vienu brīdi bija pat diplomātiskā līmenī, jo Turcijas valdība ļoti aizstāv savu tautiešu intereses Grieķijas teritorijā. (Vansovičs 2005, ER)
Gan vēsture, gan reliģija ir nozīmīga grieķu dzīvē, jo tieši pateicoties baznīcai, grieķi spēja saglabāt savu kultūru un valodu Osmaņu laikā. Arī lielākā daļa grieķu nacionālo svētki ir cieši saistīti ar baznīcu. (Vansovičs 2005, ER)
Klimats pārsvarā ir mēreni kontinentāls, salās pārsvarā ir kalnu klimats, bet dažviet gar Adrijas jūras piekrasti ir Vidusjūras klimats ar daudzām saulainām dienām, sausām un karstām vasarām, un aukstām ziemām.
Dalmācijas piekraste ir viena no saulainākajām vietām Eiropā, un Hvaras sala var lepoties ar lielāko stundu skaitu gadā (2700 h).
Vidējā janvāra temperatūra ir 1ºC - 3ºC, bet augustā 22ºC - 26ºC. Vidējā temperatūra jūras piekrastē janvārī ir 5ºC - 10ºC, bet augustā 26ºC-30ºC. Ūdens temperatūra jūra svārstās no 12ºC ziemā līdz 25ºC vasarā.
Lietus piekrastē līst reti, sevišķi vasarā, kad bieži draud sausums. Turpretī kalnos ir daudz nokrišņu gan lietus, gan sniega veidā. Valsts ziemeļaustrumos vasarā mēdz būt pērkona negaisi. Ziema atnes sniegu.
Horvātijā kalni klāj 40% no teritorijas un tie paceļas gandrīz 2000m augstumā. Augstkalnu apgabalos ir attīstīta aitkopība un citu mājlopu audzēšana. Horvātijas kalnainie apgabali ir mazapdzīvoti, tāpēc meži ir vieni no skaistākajiem Dienvideiropā, ir saglabāti neskarti. Līdzenumu norobežo platas upes, kas daudzviet iezīmē arī Horvātijas robežu. Plašā Pannonijas līdzenumā tiek audzēta kukurūza, kvieši, soja, tabaka, bet līdzenuma malās ir vīnogulāju klāti pakalni. Ezeri Horvātijā nav lieli, bet daži no tiem ir ļoti gleznaini. Nozīmīgs Horvātijas dabas resurss ir upes. Lielākās upes ir kuģojamas un kalpo kā starptautiski satiksmes ceļi. upēs mājo daudz dažādu zivju, kas piesaista makšķerēšanas cienītājus. (Venturini 2005)…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1118644
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register