Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:770793
 
Evaluation:
Published: 06.06.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract


Lai organizētu vilcienu apkalpošanu un lokomotīvju brigāžu darbu, ritošā sastāva tehnisko apkopi, ekipēšanu un remontu, iecirkņa un savācejvilcienu formēšanu un izformēšanu, dzelzceļa līnijas tiek sadalītas iecirkņos, uz kuru robežām atrodas iecirkņa stacijas. Iecirkņu staciju izvietojums dzelzceļa līnijās ir atkarīgs no vilces veida un paņēmiena, ar kādu lokomotīves un lokomotīvju brigādes veic vilcienu apkalpošanu.
Iecirkņa stacijas ir paredzētas šādam darbam: pasažieru un kravas tranzītvilcienu pieņemšanai un aizlaišanai ar lokomotīvju un lokomotīvju brigāžu vai tikai lokomotīvju brigāžu nomainu, vagonu tehniskajai apkopei un komercapskatei, iecirkņa un savācējvilcienu formēšanai un izformēšanai, lokomotīvju tehniskajai apkopei, ekipēšanai un remontam, pasažieru apkalpošanai, bagāžas un pasta pieņemšanai un izsniegšanai, kravu iekraušanai uz izkraušanai kravas rajonā, rūpniecības uzņēmumu pievedceļu apkalpošanai.
Lai veiktu visus minētos darba veidus, iecirkņa stacijām ir pasažieru satiksmes iekārtas un iekārtas pasažieru apkalpošanai; ceļi kravas vilcienu kustībai, kravas rajoni, lokomotīvju saimniecības, ekipēšanas pagalms.
Iecirkņa stacijas atkarībā no topogrāfiskajiem un ģeoloģiskajiem apstākļiem, kā arī atkarībā no darba specifikas mēdz būt ar pieņemšanas-aizlaišanas parku garenisko, pusgarenisko vai transversālo novietojumu.
Pusgarenisko shēmu lieto tad, kad stacijas līdzenuma garums ir nepietiekams gareniskā tipa stacijas būvei.
Pusgareniskā tipa iecirkņa stacijas shemai ir raksturīgs pāra un nepāra virzienu pieņemšanas-aizlaišanas parku secēs novietojums. Šie parki tieši piekļaujas pie galvenā divvirzienu ceļa. Pāra vilcienu pieņemšanas-aizlaišanas parks ir nobīdits pasažieru ēkas virzienā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register