Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:348304
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.01.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Extract

Sabiedrībā tiek izplatīta dažāda veida un satura informācija, atbilstoši tās radītājiem un lietotājiem. Atšķirīga ir gan informācija, gan informācijas lietotāji.
Informācija – ziņas, ziņojumu kopums, priekšstati, kurus cilvēki nodod cits citam ar dažādu nosacītu sistēmu un sakaru palīdzību. Līdz ar primārās informācijas saņemšanu samazinās stāvokļa nenoteiktība. Informācijai izplatoties tālāk var pastiprināties subjektīvais moments – attieksme pret informācijas saturu. Terminu lieto divās nozīmēs: 1)plašākā nozīmē – jebkuras atspoguļošanas kvalitatīvs un kvantitatīvs raksturojums; 2)šaurākā nozīmē - pašorganizēto (sociālo, bioloģisko, kibernētisko) sistēmu funkcionēšanas un vadīšanas nepieciešams nosacījums. Sociālpsiholoģija aplūko informāciju kā saskarsmes funkcionālo saturu, lielo un mazo grupu organizācijas priekšnosacījumu. Adekvāta un operatīva informācija optimizē sociālo procesu organizāciju. Sabiedrības zinātnes pēta informācijas kvantitatīvos raksturojumus, patiesumu, drošticamību, oriģinalitāti un citas pazīmes.1 Vispusīga informētība ļauj cilvēkiem iejusties sabiedrībā.
Liela nozīme tam, kā informāciju uztver cilvēks, ir ne tikai informācijas saturam, bet arī tās pārraidīšanai. Laika gaitā attīstās un pilnveidojas gan informacionālās vajadzības, gan informācijas pārraides iespējas. Informācijas pārraidi nodrošina komunikācijas.
Komunikācija
Informācijas zinātnē svarīgs ir informācijas uzglabāšanas un pārraides process. Informācijas zinātne ietver dažādu zinātņu disciplīnu metodes, un katrā zinātnē, piemēram, bibliotēkzinātnē, datorzinātnē un datu inženierijā, lingvistikā, psiholoģijā, tehniskās zinātnēs, ir savs priekšstats par termina definēšanu. Pateicoties dažādai mijiedarbībai ar citām zinātnēm, informācijas zinātne sasniedz savu mērķi: vāc, sakārto, uzglabā, meklē un lieto informāciju. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1196081
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register