Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:530015
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.03.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 12 units
References: Used
Extract

Viens no valsts pārvaldes stūrakmeņiem ir profesionāls, kompetents un tiesiski funkcionējošs civildienests. Ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), Latvijas Republikai tika pārmests valsts pārvaldes vājums jeb nepietiekama valsts pārvaldes administratīvā kapacitāte. Lai uzlabotu valsts pārvaldes administratīvo kapacitāti, manuprāt nozīmīga loma būtu pievēršama ierēdņiem un to profesionalitātei. No ierēdņa darbības un tās rezultātiem ir atkarīgs, piemēram vai tiks izstrādāti likumi, kas ir taisnīgi un nepieciešami patlaban mūsu valstī, vai valstī netiks ievesta kontrabanda, kas grauj valsts ekonomiku, u.tml. jautājumi. Ja bieži nākas dzirdēt, ka liela daļa valsts pārvaldes pieņemto lēmumu nav tiesiski, tad, ievērojot, ka tos pieņem amatpersonas vai ierēdņi, jārunā par to, kādi ir cēloņi šādai rīcībai. Daļēji šīs kļūdas ir apzinātas rīcības rezultāts – korupcija, bet vairumā gadījumu tās iespējams ir neapzinātas rīcības rezultāts – neprofesionalitāte. Ņemot vērā, ka Latvija atrodas pievienošanās ES priekšvakarā, tēma ir aplūkota ES dalībvalstu pieredzes kontekstā.
Lai nodrošinātu, ka ierēdņi savus pienākumus veic godprātīgi, profesionāli un tiesiski, pirmkārt, ir būtiskas gan zināšanas un prasmes, kuras ierēdnis ieguvis darba procesā, pildot pienākumus un analizējot rezultātus, gan arī šo zināšanu un prasmju papildināšana mācību procesā. Personāls ir svarīgākais un vērtīgākais jebkuras iestādes resurss, un nevērība pret personāla izglītošanu un kvalifikācijas celšanu, neradot iespēju izmantot darbinieku potenciālu pilnībā, ir izšķērdība un liecina par neracionālu budžeta līdzekļu izmantošanu. Personālam var uzticēt pienākumus, taču iestādes vadītāja uzdevums ir padotos apmācīt pienākuma veikšanai.
Eiropas padomes Ministru komitejas rekomendācijas par valsts amatpersonu statusu Eiropā 15.punktā, ņemot vērā, ka valsts amatpersonas, t.sk. ierēdņi, ir valsts pārvaldes pamatelements un tām nepieciešama attiecīga kvalifikācija, ir uzsvērusi, ka zināšanu papildināšana ir būtiska valsts pārvaldes efektivitātes sastāvdaļa.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1140167
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register