Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:969839
 
Evaluation:
Published: 06.06.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pastāv dažādi veidi, kā cilvēks var iegādāties informāciju. Pateicoties informāciju tehnoloģiju uzplaukumam pēdējos gados arī Latvijas informācijas izplatītāji piedāvā to iegādāties caur elektroniskiem medijiem. Lielākie Latvijas grāmatu apgādi cenšas papildināt savas mājas lapas ar šo iegādes pakalpojumu, lai paaugstinātu konkurētspēju Latvijas un arī ārvalstu tirgū, tomēr katram no apgādiem ir sava specializācija.
Informācijas atlase un iegādes iespējas internetā ir ļoti cieši saistītas ar komplektēšanas darbu, bibliotēkas fonda papildināšanu. Pašlaik visbūtiskākā komplektēšanai domāto līdzekļu racionālā izmantošanā ir komplektēšanas avotu, t.i., to vietu izvēlei, kur bibliotēka iepērk grāmatas un citus dokumentus. Tagad eksistējošais grāmatu tirdzniecības tīkls ietver:
- Vairumtirdzniecības uzņēmumus, t.i., izdevniecības un grāmatu apgādus, kur bibliotēkas iepērk grāmatas par izdevniecības noteikto cenu;
- Mazumtirdzniecības uzņēmumi, t.i., grāmatu veikali, kioski, galdi, pasta nodaļas, kas pārdod grāmatas u.c. dokumentus par mazumcenām (ar noteiktu tirdzniecības uzcenojumu);
- Dažādas firmas, iestādes un organizācijas, kas nodarbojas ar grāmatu u.c. dokumentu izplatīšanu.
Tieši šie grāmatu tirdzniecības tīkli arvien intensīvāk sāk piedāvāt savu produkciju internetā. Patiesībā šis informācijas ieguves veids, ļoti atvieglo gan parasta lietotāja, gan bibliotēkas komplektētāja darbu. Cilvēkam nav speciāli jāiet uz grāmatnīcu un pašam jāmeklē šī grāmata, internetā par katru grāmatu ir apraksts un otrs šā ieguves avota izdevīgums ir grāmatas cena. No savas personīgās pieredzes, ko guvu akadēmiskās prakses laikā varu spriest, ka iegāde Internetā atveiglo komplektētāja darbu. Manos pienākumos ietilpa grāmatnīcu apzināšana un konkrētas tematiskās literatūras meklēšana. Meklējot informāciju šim referātam, secināju, ka Interneta šo pašu darbu būtu iespējams veikt daudz ātrāk, ērtāk un kvalitatīvāk.
Šajā referātā esmu aprakstījis trīs apgādu mājas lapas, pievēršoties informācijas atlases un iegādes iespējām. Aprakstīju apgādus Valters un Rapa, Jāņa Rozes un Jumava, jo, manuprāt, tie ir vieni no perspektīvākajiem un ar plašāko piedāvājumu klāstu.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register