Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:938418
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.05.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Sabiedrība var tikt integrēta politiskā, sociālā un sociāli psiholoģiskā nozīmē, dažādām grupām laika gaitā atklājot vai veidojot kopīgas vērtības un intereses.
Sociālo attiecību raksturu ietekmē demogrāfiskā situācija, sabiedrības etniskā kompozīcija, iedzīvotāju izglītības un kultūras līmenis, tradīcijas, rituāli un domāšanas stereotipi, kas lielā mērā ietekmē iedzīvotāju mentalitāti. Sociālām attiecībām un iedzīvotāju mentalitātei ir tieša ietekme uz sabiedrības procesiem.
Integrācija skar vairākas sfēras: izglītību, kultūru, labklājību. Divi integrācijas pamatelementi ir sadarbība un līdzdalība: starp dažādām tautībām, valodām, reģioniem, sociālām grupām, kā arī līdzdalība sabiedriskajās organizācijās, vēlēšanās, ekonomiskajos procesos. Izglītība un tās kvalitāte ir būtisks sabiedrības integrāciju veicinošs faktors. Sabiedrības integrācijas pakāpe ietekmē izglītības procesus, vienlaikus īstenojas atgriezeniskā saikne- izglītības procesu ietekmē sabiedrības integrāciju.
Mūsu darba pamatā ir pētīt integrācijas procesus Latvijā, tieši mūsu reģionā- Latgalē. Vēlamies izplatīt integrācijas procesus skolā. Integrācijai ir nepieciešama labvēlīga gaisotne un cilvēkiem jāgrib integrēties. Tieši tādēļ mūsu uzdevums ir veicināt skolēnu sadarbību. Integrācija mēdz būt dažāda. Darba uzdevums ir izpētīt vai mūsu skolā pastāvošā integrācija ir vadīta vai apzināta, vai tiešām mēs vienmēr ievērojam to, ar ko saskaramies ikdienā un kas notiek mums apkārt. Vēlamies uzzināt vai mūsu apkārtējā vidē jauniešiem pastāv priekšstats, kas ir integrācija un kādā veidā to izpētīt.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register