Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:389780
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
  Hipotēze   
  Literatūras apskats   
  Ieskats vēsturē   
  Hospitālā infekcija   
  Kolonizācija ar MRSA   
  MRSA infekcijas izplatība, pārnešanas mehānisms   
  Roku higiēnas vēsturiskais apskats   
Extract

Pret meticilīnu rezistentais Stphyllococcus aureus (MRSA) ir ļoti bīstams nozokomiāls patogēns, kas slimnīcās izplatās epidēmiju veidā. Ja šis mikroorganisms ir nonācis slimnīcā un kļuvis endēmisks, tad tā kontrole ir ļoti sarežģīta.
Latvijā MRSA izplatīšanās sakās 2003. gada pavasarī. Patreiz tas ir konstatēts daudzās Latvijas slimnīcās un to skaits ar katru mēnesi palielinās (MEDLINE: Infektoloģija / MRSA).
Pēc literatūras datiem 4 – 10% pacientu, arstējoties jebkura profila ārstniecības iestādē, pievienojas nozokomiāla infekcija (NI) (42). Par NI pievienošanos tiek ziņots Sabiedrības Veselības Aģentūrai (SVA) un tiek rakstīts steidzamais ziņojums.
Latvijas slimnīcās gada laikā tiek hospitalizēti gandrīz 500 000 pacientu. Oficiāli reģistrētais nozokomiālo infekciju gadijumu skaits ir neliels.Lielākā daļa NI, par kurām tiek ziņots SVA ir pēcdzemdību strutainās infekcijas jaundzimušajiem, parenterāli iegūti hepatīti, šigeloze un salmoneloze (45).
MRSA galvenokārt izplatās ar medicīnas personāla rokām, to pārnēsājot no viena pacienta uz otru. Bieži pacienti ir kolonizēti ar mikroorganismu un viņiem nav slimības pazīmju. Visbīstamākā situācija ir, kad par MRSA nesātāju kļūst pats mediķis.
Visbiežāk pakļauti šai NI ir jaundzimušie, īpaši neiznesti jaundzimušie, jo viņiem ir pazemināta organisma imūnās aizsardzības sistēma.
Lai gan tiek veikti prevalences pētījumi un daudzās Latvijas slimnīcās veido infekcijas kontroles komandu, tomēr lielākajā daļā Latvijas ārstniecības iestāžu nav pilnībā sakārtota iekšējā nozokomiālo slimību epidemioloģiskās uzraudzības un kontroles sistēma. Nozokomiālo slimību pilnīga izskaušana nav iespējama, tomēr labi organizēta un atbilstoši izstrādāta infekciju kontroles sistēma var efektīvi samazināt NI incidenci aptuveni par 30% (17).
Aprūpējot jaundzimušo un veicot medicīniska rakstura manipulācijas, māsa diennaktī tam pieskaras neskaitāmas reizes. Tādēļ savā pētījumā vēlējos noskaidrot māsu zināšanas par MRSA un tās pārnešanas ceļiem.
Galvenais infekciju kontroles pasākums ir roku higiēna, tadēļ pētījumā liela uzmanība tika pievērsta pareizai roku higiēnai, vienreizējās lietošanas cindu izmantošanai un alkoholu saturošu dezinfekcijas līdzekļu pielietošanai roku dezinfekcijai.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register