Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:343389
 
Evaluation:
Published: 20.09.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    2
1.  ĪPAŠUMA TIESĪBU BŪTĪBA    3
2.  ĪPAŠUMA TIESĪBU SATURS    5
3.  ĪPAŠUMTIESĪBU SATURA ELEMENTU RAKSTUROJUMS    7
  SECINĀJUMI    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    15
Extract

Mana referāta temats studiju Lietu tiesību studiju kursā ir “Īpašuma tiesību saturs,” šis temats man šķita būtisks, jo, manuprāt, lai izprastu lietu tiesības ir svarīgi saprast tādu kategoriju, kā īpašums.
Izmantoju Civillikuma komentārus, ar tematu saistītos literatūras avotus un citos studiju kursos iegūtās zināšanas par īpašuma kategoriju. Būtībā šis temats nav plaši apskatīts civiltiesībās, jo tas ir diezgan teorētisks, uz to attiecināmā Civillikuma norma (927.pants) – nesatur uzvedības priekšrakstus, bet gan legālo definīciju, turklāt īpašuma tiesību saturs kā kategorija cilvēku apziņā ir jau izveidojies kā stereotips, ko plaši neapspriež. Tas padara šo tematu vēl interesantāku, bet iespējams arī grūtāk pētāmu.
Darba plāns ir veidots sākotnēji izskaidrojot īpašuma un īpašuma tiesību kategoriju, jo tās ietver sevī referāta priekšmetu, dots paša īpašuma tiesību satura raksturojums un turpmākajā darba gaitā analizēti īpašuma satura elementi, nobeigumā dots reāls īpašuma tiesību satura atspoguļojums un secinājumi kas radušies darba gaitā.
Referāta tēze – īpašuma tiesību saturs ir bāze, pamatojoties, uz kuru īpašuma tiesības atšķiramas no citām lietu tiesībām.
“Īpašuma tiesība ir pati svarīgākā un apjoma ziņā pilnīgākā lietu tiesība, kuru raksturo īpašuma tiesību subjekta – fiziskas un juridiskas personas – tieša un tiesiska vara pār lietu. Pie tam šī attiecība starp personu un lietu ir sabiedriska attiecība, jo uzliek visām pārējām personām respektēt šo īpašnieka tiesību un atturēties no darbībām, kuras varētu kaitēt šo tiesību realizācijai. Tātad īpašums ir vienlaicīgi gan personas subjektīva vara pār lietu, gan arī tiesiska attiecība, kura uzliek pienākumu visām citām personām šo subjektīvo personas varu pār lietu atzīt un ievērot.1”…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register