Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:759949
 
Evaluation:
Published: 08.02.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

7. DRAUDI
Izdevniecības draudi ir ārējie draudi, kas var to kavēt noteiktā mērķa sasniegšanai. Šajos draudos ietilpst politikas ietekme, likumdošanas ietekme, apkārtējās vides ietekme, IT notikumi un jauninājumi, konkurentu nodomi, tirgus pieprasījums, jaunas tehnoloģijas, idejas un pakalpojumi, svarīgi līgumi un vienošanās, partneri, spēcīgs iekšējais potenciāls, traucēkļi, nepārvaramas vājības, svarīgu darbinieku aiziešana no darba, noturīgs finansiāls atbalsts, ekonomika, kur iekļaujas gan iekšzemes, gan ārzemes, sezonalitāte.
Draudos ietilpst konkurētspēja ar citiem Latvijas izdevējiem, un neziņa par to, vai Latvijas auditorija paliks uzticīga arī turpmākos gadus konkrētiem izdevumiem. Aktuāls ir jautājums arī par “Rīgas Viļņi” izdevumu aktualitāti citās Baltijas valstīs.
Pret “Rīgas Viļņi” ir iesniegtas vairākas prasības tiesā, kas var ietekmēt tās finansiālo stāvokli 2015.gadā, ja kāds no morālā kaitējuma saņēmējiem iegūst tiesas sēdē apstiprinājumu, ka ir pelnījis morālā kaitējuma kompensāciju.
Fizisku personu (K.F. un I.F.) prasības par morālā kaitējuma kompensācijas 10000.00 LVL (14229 EUR) piedziņu, atvainošanos, informācijas atsaukumu un tiesāšanās izdevumu piedziņu. Lietas izskatīšana pirmajā instancē pabeigta, nelabvēlīgs rezultāts, spriedums nav stājies spēkā, tiks iesniegta apelācijas sūdzība. 2014. gada 29. oktobrī ar spriedumu civillietā Nr. C27169612 daļēji apmierināja K. F. un I.F. prasību pret SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi un nolēma piedzīt no SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi katra prasītāja labā morālā kaitējuma atlīdzību EUR 500.00 apmērā un tiesāšanās izdevumus EUR 228.92. 2015. gada 10. janvārī SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi iesniedza pretsūdzību par kasācijas sūdzību saistībā ar Rīgas apgabaltiesas 2014. gada 29. Oktobra spriedumu civillietā nr. C27169612 ar lūgumu noraidīt prasītāju kasācijas sūdzību kā nepamatotu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register