Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:170226
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.02.2000.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Time period viewed: 20th century (1900 A.D. to 1999 A.D.
2000 - 2010 years
Extract

Izspiešanas jēdziens ir izveidots jaunākās tiesībās no Romiešu concussio.Sākumā concussio nozīmēja nelikumīgu piespiešanu izdot lietu.Ar izdošanas elementu šī primitīvā izspiešanas konstrukcija atšķīrās no zādzības , ar kuru arvien saistījās priekšstats par paņemšanu.Samērā agri virsroku tomēr guva izspiešanas plašāka izpratne,proti,ka izspiešana ir uzskatāma par nelikumīgu piespiešanu piekāpties attiecībā uz visādiem mantiskiem labumiem.
183.pants , kas paredz atbildību par izspiešanu ir iekļauts krimināllikuma (turpmāk – KL) XVIII nodaļā “Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu”.Šajā nodaļā iekļauti tikai nodarījumi , kuri tieši apdraud īpašuma intereses , lai gan arī citās KL sevišķās daļas nodaļās ir normas , kurās paredzēti bistami nodarījumi pret tiesībām uz īpašumu. Tie ir tīši vai aiz neuzmanības izdarīti nodarījumi , kas apdraud mantas īpašnieka valdījuma vai lietojuma tiesības , vai tiesības brīvi rīkoties ar savu mantu , un šo nodarījumu dēļ cietušajam tiek nodarīts mantisks kaitējums.
Latvijas Republikas krimināllikuma 183 . pantā ir teikts , ka izspeišana ir: Pieprasījums bez tiesiska pamata atdot mantu vai tiesības uz mantu vai izdarīt kādas mantiska rakstura darbības,piedraudot ar vardarbību cietušajam vai viņa tuviniekiem , piedraudot izpaust apkaunojošas ziņas par cietušo vai viņa tuviniekiem,piedraudot iznīcināt viņu mantu vai radīt viņiem citus būtisku kaitējumu.
Izspiešanu kvalifičejoši apstākļi ir ,ja izspiešana ir izdarīta atkārtoti , vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās , vai ja tā izdarīta , lietojot vardarbību , ieročus vai sprākstošas vielas.…

Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register