Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:130284
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.08.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Jogurta ķīmiskais sastāvs    4
2.  Optimālie uzglabāšanas nosacījumi    5
2.1.  Iepakojums    5
3.  Iespējamie bojāšanās veidi, faktori    7
4.  Uzglabāšanas laika pagarināšanas iespējas    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Extract

SECINĀJUMI
„Baltais Eko” jogurts 100 g satur: olbaltumvielas 3,7 g, ogļhidrātus 15,0 g, taukus no 2,8% – 3,6%, tā enerģētiskā vērtība 101–108 kJ/427–456/kcal, jogurts tiek ražots no kvalitatīva piena, ogu džema, dabīgām piedevām un cukura.
„Baltais Eko” jogurts jāuzglabā +2 līdz +6 ˚C temperatūrā atbilstošā iepakojumā, tā realizācijas laiks ir līdz 20 dienām.
Iepakojumam ir ļoti nozīmīga loma attiecībā pret produktu, tas aizsargā jogurtu no ārējās vides faktoriem, tādējādi nodrošinot vēlamo un nepieciešamo kvalitāti. Lai tiktu panākta lielāka efektivitāte, katrs jogurta veids ir jāiepako tam atbilstošā iepakojumā.
Noskaidroti jogurta optimālie uzglabāšanas apstākļi un nosacījumi, kas turpmāk palīdzēs patērētājam ne tikai droši uzglabāt jogurtu, bet arī pareizi izvēlēties.
Jogurta bojāšanos var izraisīt iekšējie un ārējie faktori. Pie iekšējiem pieder: mikroorganismi, ķīmiskais sastāvs, pārtikas piedevas, aktīvais skābums un ūdens aktivitāte, bet pie ārējiem: uzglabāšana, iepakošana, skābekļa klātbūtne, termiskās apstrādes veids, saules stari, sanitāri higiēniskie apstākļi, patērētājs, kā arī pareiza dzīvnieka ēdināšana.
Izpētītas dažādas uzglabāšanas laika pagarināšanas iespējas un izsecināts, ka bioloģiskajam jogurtam tas nav nepieciešams, jo tas stipri un nevajadzīgi ietekmētu un pat izmanītu produkta kvalitāti un unikalitāti.
Diemžēl referāts nav uzrakstīts tik labi kā sākumā tika plānots, jo bija grūti atrast un apkopot iegūto informāciju, tomēr svarīgākais šajā darbā ir aprakstīts un tā kā mērķis galvenokārt bija iepazīstināt referāta lasītāju ar jogurta derīguma termiņu nevis konkrēti un pilnībā izpētīt, tad var secināt, ka sākotnējais mērķis ir sasniegts.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register