Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:485020
 
Evaluation:
Published: 22.02.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Kafijas vēsture    4
2.  Par kafiju    6
2.1.  Kafijas pupiņas    6
2.2.  Ražas savākšana    6
2.3.  Izejvielu apstrādāšana    7
2.4.  Šķirošana    7
2.5.  Novērtēšanas kategorijas    7
2.6.  Šķirņu sajaukšana    8
2.7.  Grauzdēšana    8
2.8.  Uzglabāšana    9
2.9.  Kafijas daudzums    9
2.10.  Enerģētiskā vērtība    10
3.  Kafijas servīze    11
4.  Kafijas galda klāšana    12
5.  Kafijas pasniegšana    13
6.  Kafijas pagatavošanas metodes    15
7.  Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts    16
Extract

Viens no pazīstamākajiem un iecienītākajiem dzērieniem pasaulē ir kļuvusi kafija.
Pareizi lietojot uzturā, kafija stiprina ķermeni un garu, uzmundrina un pasargā no
saslimšanām.
Par kafiju sauc mūžzaļu karsto klimatisko apgabalu krūmu, retāk koku [2]. Pats vārds
kafija ir cēlies no Kafas provinces Etiopijā, kur vietējie iedzīvotāji izmantojuši kafiju kā
pārtikas produktu, sajaucot zaļo kafijas pupiņu mīkstumu ar dzīvnieku taukiem. No šīs masas
gatavoja bumbiņas, kuras izmantoja kā pārtiku garos pārceļojumos. Kafijas dzimtene ir
Etiopija, kur tā pazīta jau tūkstoš gadu pirms mūsu ēras, Eiropā tā parādījās 16. gadsimtā,
Latvijā – 19. gadsimta otrajā pusē. [3]
Kafijai tāpat kā jebkuram citam dzērienam ir paredzēta speciāla servīze. Kafijas baudīšana notiek pie speciāli klātiem galdiem. Kafijas dzeršana daudziem pasaules iedzīvotājiem ir tikai ik rīta ieradums, kas palīdz mosties jaunai dienai, bet ir valstis, kurās kafijai piešķirts gandrīz kulta preces statuss, piemēram, Itālijā, no kuras nāk pasaules kafijas gatavošanas un garšas standarti, taču Latvijā kafijas dzeršanas tradīciju un kultūras pagaidām nav. Kafijas mīļiem un vienkārši draugiem kalpo kafejnīcas, kuras piedāvā dažādu garšu kafijas un konditorejas izstrādājumus.
Ar kafijas dzeršanu ir tāpat kā ar vīniem – iesācējiem parasti garšo salda, balta kafija, bet tie, kas atklājuši patieso kafijas vērtību, zina, ka tieši biezais, melnais, rūgtais espresso patiesībā atklāj šā dzēriena vērtību, tā izteiksmīgo garšu un patīkamo pēcgaršu. Taču jāpiebilst, kā ar kafijas dzeršanu nevajadzētu aizrauties, jo tā ne vien uzlabo cilvēka veselību, bet var izraisīt atkarību.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1115027
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register