-
Kafija un tās pasniegšana
Research Papers12 Cooking, Food Processing, Tourism, Traveling
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Kafijas vēsture | 4 |
2. | Par kafiju | 6 |
2.1. | Kafijas pupiņas | 6 |
2.2. | Ražas savākšana | 6 |
2.3. | Izejvielu apstrādāšana | 7 |
2.4. | Šķirošana | 7 |
2.5. | Novērtēšanas kategorijas | 7 |
2.6. | Šķirņu sajaukšana | 8 |
2.7. | Grauzdēšana | 8 |
2.8. | Uzglabāšana | 9 |
2.9. | Kafijas daudzums | 9 |
2.10. | Enerģētiskā vērtība | 10 |
3. | Kafijas servīze | 11 |
4. | Kafijas galda klāšana | 12 |
5. | Kafijas pasniegšana | 13 |
6. | Kafijas pagatavošanas metodes | 15 |
7. | Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts | 16 |
Viens no pazīstamākajiem un iecienītākajiem dzērieniem pasaulē ir kļuvusi kafija.
Pareizi lietojot uzturā, kafija stiprina ķermeni un garu, uzmundrina un pasargā no
saslimšanām.
Par kafiju sauc mūžzaļu karsto klimatisko apgabalu krūmu, retāk koku [2]. Pats vārds
kafija ir cēlies no Kafas provinces Etiopijā, kur vietējie iedzīvotāji izmantojuši kafiju kā
pārtikas produktu, sajaucot zaļo kafijas pupiņu mīkstumu ar dzīvnieku taukiem. No šīs masas
gatavoja bumbiņas, kuras izmantoja kā pārtiku garos pārceļojumos. Kafijas dzimtene ir
Etiopija, kur tā pazīta jau tūkstoš gadu pirms mūsu ēras, Eiropā tā parādījās 16. gadsimtā,
Latvijā – 19. gadsimta otrajā pusē. [3]
Kafijai tāpat kā jebkuram citam dzērienam ir paredzēta speciāla servīze. Kafijas baudīšana notiek pie speciāli klātiem galdiem. Kafijas dzeršana daudziem pasaules iedzīvotājiem ir tikai ik rīta ieradums, kas palīdz mosties jaunai dienai, bet ir valstis, kurās kafijai piešķirts gandrīz kulta preces statuss, piemēram, Itālijā, no kuras nāk pasaules kafijas gatavošanas un garšas standarti, taču Latvijā kafijas dzeršanas tradīciju un kultūras pagaidām nav. Kafijas mīļiem un vienkārši draugiem kalpo kafejnīcas, kuras piedāvā dažādu garšu kafijas un konditorejas izstrādājumus.
Ar kafijas dzeršanu ir tāpat kā ar vīniem – iesācējiem parasti garšo salda, balta kafija, bet tie, kas atklājuši patieso kafijas vērtību, zina, ka tieši biezais, melnais, rūgtais espresso patiesībā atklāj šā dzēriena vērtību, tā izteiksmīgo garšu un patīkamo pēcgaršu. Taču jāpiebilst, kā ar kafijas dzeršanu nevajadzētu aizrauties, jo tā ne vien uzlabo cilvēka veselību, bet var izraisīt atkarību.
…
Referātā par kafiju tiek aprakstīts par tās vēsturi, kafijas pupiņām, to savākšanu, apstrādāšanu šķirošanu.. viss, kas nepieciešams kafijas iegūšanai; par kafijas servīzi un kafijas galda klāšanu un, protams, par tās pasniegšanu un pagatavošanas metodēm.
-
Kafija un tās pasniegšana
Research Papers12 Cooking, Food Processing, Tourism, Traveling
- Tauki
- Veģetārisms
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Latvijas tūrisms Ekonomikas ministrijas un pašvaldību plānos un statistikas datu realitāte. Aptauja
Research Papers for university23
-
Vīna novērtēšana, iegāde un pasniegšana
Research Papers for university17
Evaluated! -
Uzņēmēju vajadzības no valsts un pašvaldību institūcijām atpūtas un tūrisma nozarē
Research Papers for university28
Evaluated! -
Alus, tā pasniegšana pie dažādiem ēdieniem, un alus lietošana dažādu ēdienu pagatavošanā
Research Papers for university30
-
Multinacionālās un globalizācijas izpausmes tūrismā pasaulē un Latvijā
Research Papers for university24
Evaluated!