Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:184262
 
Evaluation:
Published: 05.06.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Anotācija    2
  Ievads    3
  Īss vielu raksturojums    4
  Īss aparāta raksturojums    5
  Īss procesa raksturojums    6
  Apkārtējās vides aizsardzība    7
  Drošības tehnika    8
  Aprēķinu daļa    9
  Secinājumi    10
  Literatūra    11
Extract

Maize pieder pie kapilāri – porainiem koloīdiem materiāliem. Žāvēšanas procesā tā paliek trausla – veidojās sausiņi. Kameras žāvētava pieder pie konvektīvo žāvētavu grupas, tajos darbu veic uzkarsēts gāzveida žāvēšanas aģents (gaiss), kas nododot siltumu un absorbējot mitrumu tiek daļēji izvadīts no žāvētavas, pārējais gaiss atkal tiek iesaistīts žāvēšanas procesā. (Siltumžāvēšana, Mitruma iztvaice, Konvektīvā žāvētava, gaiss, maize, sausiņš.)
Mitruma izvadīšanas process no cieta produkta saucās par žāvēšanu. Konvektīva žāvēšana notiek, uzsildītajam žāvēšanas aģentam tieši kontaktējot ar mitru materiālu. Siltumžāvēšanu izmanto gadījumā, kad nepieciešams izvadīt lielāku mitruma daudzumu no materiāla.
Siltumžāvēšanas principi: mitrums pāriet tvaika stāvoklī un tiek izvadīts no žāvētavas kā ūdens tvaiks. Šīs žāvēšanas metodes pamatā ir siltuma daudzums, kas tiek izlietots, lai izmainītu mitruma agregātstāvokli – pārvēršot produktā saistīto ūdeni tvaikā. Daudzu produktu īpašības ir tas, ka mitrums ir cieši saistīts ar sauso vielu. Neskatoties uz to, ka pārtikas produkti nonāk žāvēšanā ar samērā augstu mitruma saturu, mehāniskās atūdeņošanas metodes nav piemērojamas, un produktus pakļauj siltumžāvēšanai līdz salīdzinoši zemam mitruma saturam. Pārtikas rūpniecībā žāvē jēlmateriālus, pusfabrikātus un gatavo produkciju. Žāvēšanu izmanto izturības palielināšanai, fizikāli – ķīmisko reakciju palielināšanai, kuras var pazemināt pārtikas produktu uzturvērtību un izraisīt bojāšanos. Siltumžāvēšanu veic mitro produktu apstrādes tehnoloģiskā procesa beigās, kad nepieciešami izvadīt mitrumu, kas cieši saistīts ar žāvējamo materiālu. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1193938
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register