Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:218723
 
Evaluation:
Published: 18.01.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Extract

Etioloģija.
Ir visbiežāk sastopamais labdabīgais krūšu audzējs. Kā jau tā nosaukumā ir ietverts tas ir jaunveidojums sastāvošs no saistaudiem un dziedzeraudiem. dažas fibradenomas reprezentē hiperplāzijas un sākumā ir poliklonālas. Piemēram gandrīz pusei sieviešu, kas saņem ciklosporīnu terapiju pēc nieru transplantācijas, attīstās fibradenomas. Audzēji bieži ir multipli un bilateriāli un visdrīzāk ir pateicoties ar zālēm saitītajai augšanas stimulācijai. Ir arī fibradenomu apakštipi, kas ir stromas šūnu labdabīgi audzēji. Multipli pētījumi ir parādījuši, ka saistaudu (stromas) komponents ir klonāls un tam var būt citoģenētiskas novirzes, bet epiteliālais komponents ir poliklonāls. Sastopamas jebkurā vecumā, tai skaitā arī reproduktīvajā vecuma periodā, fibradenomas visbiežāk sastop vecumā līdz 30 gadiem. Jaunākām sievietēm saistīta ar palpatoru masu veidā, bet vecākām sievietēm mammogrāfiisku sabiezējumu veidā. Fibradenomas ir saistītas ar vidēju krūts vēža risku, sevišķi, kad tās ir saistītas ar fibrocistiskām pārmaiņām, proliferatīvām krūts slimībām vai krūts vēzi ģimenes vēsturē.
Raksturojas ar ātru augšanau, īpaši dzimumbrieduma gados vai pēc abortiem. Vaidojas pie augstas estrogēnu koncentrācijas.

Patoģenēze.
Fibradenoma aug sfēriska mezgliņa veidā un ir parasti nefiksēta pie apkārtējiem audiem. Šos audzējus parasti sastop augšējā sānu krūšu kvadrantā. Izmēros variē no 1 cm diametrā līdz gigant formām 10 līdz 15 cm diametrā (gigant fibradenoma), bet lielākoties ir ķirurģiski izdalītas, kad tās ir 2 līdz 4 cm diametrā. Sekcijā parasti ir pelēki baltā krāsā un bieži satur šķēlumiem līdzīgas spraugas.
Histoloģiski ir smalkas fibroblastiskas stromas aptverta intralobulārā stroma, kas ietver dziedzeru un cistiskas spraugas, izklātas ar epitēliju. Epitēlijs var būt ietverts stromā vai iespiests un sadalīts tajā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register