Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:562436
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.05.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Konservanti    4
1.1.1.  Pieļaujamās konservējošās vielas    4
1.1.2.  Skābes    5
1.1.3.  Esteri    5
1.1.4.  Aromātiskie ogļūdeņraži    6
1.1.5.  Sāļi    7
1.2.  Citi konservanti    7
1.3.  Stabilizatori    9
1.4.  E atšifrējums    9
1.5.  Alerģijas, ko izraisa pārtikas piedevas    10
2.  Praktiskā daļa    12
2.1.  Bīstamākie produkti, ko mēs lietojam uzturā    12
  Secinājumi    14
  Literatūras saraksts.    15
Extract

Pieaugošais rūpnieciski sagatavoto pārtikas produktu apjoms radījis nepieciešamību palielināt tādu atļauto ķīmisko savienojumu daudzumu, kas ir nepieciešams pārtikas produktu ražošanai un uzglabāšanai. Šādus savienojumus agrāk apzīmēja ar terminu “svešas vielas”, jo dabiskajos pārtikas produktos vai to izejvielās tās nebija sastopamas, bet tagad šīs vielas ir sastopamas ļoti daudzos produktos, un dažas no šīm vielām ir pat ļoti kaitīgas cilvēka veselībai. Konservanti ietilpst zem vārda pārtikas piedevas. Pārtikas piedevas ir savienojumi kurus piejauc pārtikas produktiem, lai iegūtu ķīmiskus, fizikālus vai arī fizioloģiskos efektus. Pie pārtikas piedevām jeb konservantiem nepieder savienojumi, kuri ir ar dabisku izcelsmi.
Pārtikas piedevas un to lietošana atrodas kompetentu un pilnvarotu valsts un ES organizāciju nepārtrauktā uzraudzībā un, pamatojoties uz jaunāko atzīto pētijumu pamata, pārtikas piedevu saraksts ir koriģēts, izslēdzot veselībai varbūtēji kaitīgās piedevas, un ievietojot sarakstā jaunas veselībai nekaitīgas vielas.
Darba mērķis
uzzināt un izpētīt, kuri ir viskaitīgākie pārtikas produkti, kurus mes lietojam uzturā.
Šī tēma pašlaik ir aktuāla visā pasaulē, jo cilvēki sāk pievērts lielāku uzmanību “pareizam uzturam”.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register