Pēdējā laikā tiek novērots, ka vairākums cilvēku ar vien vairāk pievērš uzmanību pārtikas produktiem , ko tie lieto ikdienā. Viņi sāk pievērst lielāku uzmanību veselīgam uzturam. Tādēļ darba autores vēlējās uzzināt ko vairāk par pārtikas produktu ķīmisko saturu, cik tas ir nozīmīgs un vai visi pārtikas produkti ir tik ļoti nekaitīgi un veselīgi mūsu organismam. Ir dažādi konservanti, kas ir nepieciešami pārtikas produktu ilgstošākai uzglabāšanai, bet daļai no tiem ir kaitīgas sekas. Darba autores izvēlējās konkrētāk izpētīt Nātrija benzoāta (ķīmiskais simbols starptautisko E numuru secībā – E211) ietekmi uz cilvēka organismu. Projekta tēma tika sašaurināta un izvēlējās pētīt tikai nātrija benzoātu dzērienos, jo tos jaunieši uzturā lieto ļoti bieži.
Darba mērķis : izpētīt „E” vielas – konkrētāk nātrija benzoātu, tā ietekmi uz cilvēka organismu un jauniešu zināšanas par to.…