Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:937817
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.05.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Latvijā kontrabanda ir ļoti izpaltīta. katru dienu ziņās var klausīties, ka atkal ir atklāts kāds noziegums, kas saistīts ar kontrabandu. Arī mūsu politiķi cenšās atrast kādu risinajumu, lai samazinātu valstī kontrabandu.
Pastiprinoties kriminālo grupējumu starptautiskajai sadarbībai, Latvija kļūst par tranzīta valsti narkotikām un kontrabandai. Pieaug arī zagto automašīnu skaits, kuras pēc tam tiek nogādātas uz Krieviju, Baltkrieviju un citām valstīm. Kontrabanda, tajā skaitā arī akcīzes preču (alkohols un spirts, naftas produkti, tabakas izstrādājumi), faktiski palikusi iepriekšējā gada līmenī. Šajā noziegumu apkarošanas jomā notiek arvien ciešāka Latvijas tiesībsargājošo iestāžu sadarbība, apmainoties ar operatīvo informāciju, izstrādājot pasākumus noziedzīgo kontrabandas shēmu atklāšanai, kā arī veicot kopējus pasākumus sadarbībā ar robežsargiem un muitniekiem. Arvien vairāk nostiprinās sadarbība ar KAC un VID.
Līdz ar to var teikt, ka Latvija samērā veiksmīgi ir sākusi kontrabandas apkarošanu. Arvien vairāk tiek atklāti liela apmēra noziegumi, kas saistīti ar kontrabandu.
Latvijā par kontrabandu pie kriminālatbildības sauc pēc Kriminālikuma 190 panta un 191 panta. Latvijas Krimināllikuma 191 pants nosaka, ka pie kriminālatbildības saucamas personas, kuras ir pārvietojušas preces vai citas vērtības pāri Latvijas Republikas muitas robežai, apejot muitas kontroli vai noslēpjot preces vai citas vērtības no šādas kontroles vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādi nelikumīgā veidā, ja tā izdarīta lielā apmērā. . Tas ir mazēk smags noziegums. Smags noziegums ir tad, ja to r izdarījusi personu grupa. Sevišķi smags noziegums ir tad, ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, stratēģiskas nozīmes preču vai citu vērtību, sprāgstvielu, ieroču, munīcijas, gāzes pistoļu (revolveru), to patronu vai ar kairinošas iedarbības vielām pildītu gāzes balonoņu, vai ar indīgām vai sipri iedarbīgām vielām pildītu speciālo līdzekļu kontrabandu.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1191688
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register