Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:379377
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.10.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Lielākajā daļā banku aizdevumi veido līdzekļu lielāko un vissvarīgāko daļu. Stabilā ekonomikas vidē starpība starp kredītresursu pašizmaksu un bankas noteikto procentu likmi ir diezgan maza, tādēļ ir ļoti svarīgi, lai zaudēto aizdevumu īpatsvars būtu pēc iespējas mazāks.
Aizdevuma jeb kredīta izpēte jāsāk ar kredītu kā abstrakciju, kas sevī ietver visas klasiskās kredīta formas:
1.Komerciālais kredīts – aizdevums, kuru piešķir piegādātājs, pārdodot preces vai pakalpojumus pēc atliktā maksājuma principiem.
2.Valsts kredīts – aizdevums valsts budžeta deficīta segšanai vai konkrētu investīciju programmu finansēšanai. Valsts ir aizņēmējs, bet kreditori var būt gan fiziskas, gan juridiskas personas.
3.Bankas kredīts – aizdevums, kuru fiziskajām vai juridiskajām personām piešķir banka. Banku kredīti ir ļoti daudzveidīgi. Banku kredītus var klasificēt atkarībā no mērķa, kreditēšanas paņēmiena, procentu likmēm, termiņa, aizdevēja.
Visas šīs kredīta formas raksturo viens aizdevuma būtības aspekts – kredīta attiecībās viena puse ir līdzekļu aizdevējs, bet otra puse – līdzekļu aizņēmējs.
Tomēr savā darbā es izskatīju tikai vienu aizdevuma formu – kredītus, kas saistīti ar uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu palielināšanu.
Apgrozāmie līdzekļi ir aktīvi, kas normālas ražošanas vai komerciālas darbības cikla gaitā ne ilgāk kā viena gada laikā kopš bilances datuma var pārvērsties par naudas līdzekļiem. To veidošanai var novirzīt līdzekļu īstermiņa avotus, t.i., kas uzņēmuma rīcībā ir ne ilgāk par vienu gadu. To sastāvā ietilpst: krājumi, debitoru parādi, īstermiņa vērtspapīri un līdzdalība, naudas līdzekļi. Apgrozāmo līdzekļu kreditēšana nozīmē izsniegt kredītus preču apgrozījuma palielināšanai, optimālā izejvielu un materiālu krājumu klāsta nodrošināšanai. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register