Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:124031
 
Evaluation:
Published: 12.01.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

SECINĀJUMI
1. Apskatot teorētisko materiālu secinu, ka rāmēšanas analīze ir laba metode, lai veiktu pētījumus par ziņu atspoguļojumu medijos, un salīdzinātu kādas konkrētas ziņas atspoguļojuma atšķirības divos medijos.
2. Mediji ir lielisks ierocis, lai ietekmētu sabiedrības daļu, jo tikai ar citāta, virsraksta, vai arī ar kāda attēla pievienošanu rakstam, ir ļoti vienkārši manipulēt ar lasītāju, un tā interpretāciju par notikumu.
3. Rāmēšana visefektīvāk darbojas tad, ja situācijā ir kaut kāda problēma, ar kuras palīdzību situāciju ļoti vienkārši padarīt vēl sarežģītāku. Rāmēšana arī ir efektīva tad, kad notikums ir ar negatīvām sekām, nevis tad, kad notikumam ir pozitīvas sekas, jo cilvēki mēdz vairāk šķelties un diskutēt par negatīvo, kas arī atbilst manis izvēlētajam gadījumam, jo sabiedrībā ir plašas diskusijas par šī „piena kara” patiesajiem iemesliem, un arī to, kā šī situācija var ietekmēt Latvijas iedzīvotajus, īpaši lauksaimniekus, kuri nodod pienu Lietuvas firmām.
4. Pētījuma rezultātā secinu, ka portāla ria.ru publikācijās, raksta autoriem labāk izveidot ziņu rāmējumu, jo atšķirībā no apskatītajiem rakstiem portalā delfi.lv, ria.ru tika izcelti svarīgi citāti, kas uzreiz „krīt acīs” lasītājam, kā arī tika izmantoti apakšvirsraksti. Salidzinot abus medijus, var secināt arī to, ka atsevišķu ziņu sniegšanas daudzums, piemēram, par kravas auto pārbaudīšanu portalā ria.ru tika pieminēts tikai 1 reizi, turpretim, portālā delfi.lv ziņa tiek pieminēta 3 reizes.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register