. Bakalaura darbs” Krievu tautas nacionālā virtuve - sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums”, Liepājā.
Darbā teorētiskajā daļā analizēta viesmīlības nozare un produktu raksturojums, kā arī krievu tautas uztura tradīcijas un tās īpatnības.
Pēc Liepājas pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu ēdienkaršu izvērtējuma izmantojot SVID metodi, tika noskaidrots viedoklis par ēdināšanas uzņēmuma piedāvājumu, kas raksturojas kā vienveidīgs.
Lai iepazīstinātu Liepājas iedzīvotājus ar krievu tautas nacionālo virtuves ēdieniem, tika veikta Liepājas pilsētas iedzīvotāju aptauja.
Tika noskaidrots, ka Liepājas iedzīvotāji atpazīst slāvu virtuves ēdienus.
Pēc SĒU apmeklēšanas Liepājā 58% respondentu izteica vēlēšanos nobaudīt cittautu virtuves ēdienus. Tādēļ, tika izstrādātas specializētās ēdienkartes, kā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma papildpiedāvājums esošajām ēdienkartēm.
Specializētās ēdienkartes pamatojas uz krievu tautas nacionālo virtuvi. To saturisko kvalitāti ekspertēja četri kompetenti eksperti, kuri norādīja, ka izstrādātās ēdienkartes ir veiksmīgi izmantojamas esošajos sabiedriskajos ēdināšanas uzņēmumos piedāvājuma pilnveidei un to attīstībai. …