Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:230277
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.03.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Veiksmīgas ārstēšanas atslēga ir labas attiecības starp ārstu un pacientu. Šīs attiecības balstās uz uzticēšanos, atbalstu un sapratni. Filozofs Sokrats teica: "Tu nevari dziediniet ķermeni, neārstējot dvēseli. Tas nozīmē, ka sākotnēji ārstam, sazinoties ar pacientu, vajadzētu pieskarties viņa dvēselei, un tad pacients varēs uzticēties viņam savu ķermeni. Mūsdienās ārsts un pacients sadarbojas, dalās, stāstot viens otram patiesību, uzņemoties atbildību par ārstēšanas rezultātu. Šīs attiecības starp ārstu un pacientu tiek veidotas uz atbalsta un sapratnes pamata. Ja slims apzinās, ka ārsts plāno viņam palīdzēt, viņš, visticamāk, aktīvāk piedalīties ārstēšanas procesā. Kad ārsts izrāda sapratni, pacients pārliecināts, ka viņa sūdzības tika uzklausītas un ņemtas vērā.

Pacientu tiesību aizsardzība valstiskā līmenī ir samērā birokrātisks process. Vairāk vērsts uz ārstniecības personu un ārstniecības iestāžu kontroli un sodīšanu. Pacientam ir vajadzīga iejūtīga attieksme, uzklausīšana, informēšana par tiesībām un pienākumiem. Šāds institūts varētu būt pacientu ombuds. Kā norāda Tiesībsargs – pacientu ombudam būtu jādarbojas kā paralēlam tiesību aizsardzības mehānismam, kura uzdevums būtu izglītošana, atbalsts, mediācija.
Tādēļ nav pieļaujams, ka nepietiekama profesionālā sagatavotība ārstniecības personas pienākumu veikšanai, profesionālo pienākumu nepildīšana vai nepienācīga to pildīšana, kā arī veselības aprūpi reglamentējošo normatīvo aktu neievērošana liedz pacientiem saņemt kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus. …

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1397048
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register