Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:680180
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.11.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

LATVIJAS BĒRNU FONDS

Latvijas Bērnu fonds (LBF) ir dibināts 1989.gadā un tā ir pirmā, lielākā un joprojām arī nozīmīgākā bērnu tiesību aizsardzības organizācija Latvijā.
Divpadsmit gadu laikā, kamēr darbojas sabiedriskā organizācija Latvijas Bērnu fonds, ir notikušas lielas pārmaiņas Latvijas politiskajā dzīvē, ekonomikā un sadzīvē. Diemžēl, šīs pārmaiņas nebija pozitīvas vien. Iedzīvotāju noslāņošanās, nabadzība, kas ienākusi lielākajā daļā ģimeņu, nereti nozīmē arī alkoholisma, narkomānijas, prostitūcijas un noziedzības izplatīšanos. Šīs negatīvās parādības sāpīgi skar mūsu sabiedrības visneaizsargātāko daļu – bērnus, tādēļ LBF uzmanība tiek koncentrēta uz riska ģimenēm un riska bērniem, ģimenēm ar maziem ienākumiem un zemu dzīves līmeni, viņu problēmām.
LBF darbības mērķis ir bērnu tiesību aizsardzība – gan likumdošanas ceļā, gan palīdzot konkrētiem bērniem un konkrētām ģimenēm. Ik gadus tas realizē vairākus desmitus projektu, kurus atbalsta Kristīgais bērnu fonds un citas starptautiskās organizācijas, vietējie uzņēmēji un privātpersonas Latvijā un ārzemēs. Pirmajos LBF pastāvēšanas gados naudas ziedojumu bija maz, to galvenokārt pietika administratīviem izdevumiem. Lai rastu līdzekļus plašākai darbībai, LBF izveidoja piecus uzņēmumus: „Rūķītis”, „Kamene – Metrobalts”, „Lauda”, „Līga” un „Sanitas”. Sākumā šķita, ka uzņēmumi ir daudzsološi un ar laiku spēs papildināt LBF kasi, taču tā kā LBF neizdevās panākt nodokļu atvieglinājumus, arī uzņēmumu peļņa izrādījās tik niecīga, ka neattaisnojās sākotnējās cerības. Pamazām uzņēmumi sāka zaudēt saikni ar LBF, liekot tai meklēt citus sagādes variantus. Šajā laikā LBF vēl nebija arī striktas darbības sistēmas un virzienu, tāpēc nav sistematizētu darba pārskatu, kādi nostabilizējās, sākot ar 1991.gadu. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register