Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:271792
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.08.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Extract

Mājas darba uzdevums, manā izpratnē, ir noskaidrot Latvijas kā valsts izcelšanos. Lai to noskaidrotu nepieciešams precizēt, kas tad īsti ir valsts un kurā brīdī Latviju var uzskatīt par tādu.
Apskatot Latviju no vēsturiskā viedokļa, tagadējā Latvijas teritorijā atklāti paleolīta (senākā akmens laikmeta) kultūras slāņi. Zinot, ka valsts ir liela īpaši organizēta sabiedrības grupa, kurai ir kopēja vēsturiskā pieredze, pētot pieejamās vēstures liecības, var pieņemt, ka tieši šis ir vēsturiskās pieredzes sākums, bet tas nav pietiekošs, lai apgalvotu, ka šajā laikā jau pastāvējusi Latvijas valsts. Tādēļ lai pētītu Latvijas izcelšanos pievērsu uzmanību Teodora Zeiferta “Latviešu rakstniecības vēsturei”. Pētot latviešu rakstniecību, tātad rakstītās liecības, iespējams izsekot Latvijas attīstības vēsturei, pielietojot formulu: ”No nedzīvās pagātnes caur tagadni uz neesošo nākotni”.
Latvieši, jeb precīzāk Latvijas pirmiedzīvotāji (šeit un turpmāk lietots vārdi “Latvija” un “latvieši”, jo tā minēts vairākumā vēstures avotu, kaut gan par Latviju un latviešiem būtu runāt pāragri) pa vairāk gadu simteņiem maz mainījuši savu dzīves vietu. Kopā ar citām baltu tautām (leišiem un prūšiem) viņi, kā to varētu pieņemt, pētot un salīdzinot kaimiņu tautu valodas, ierašas, māņus vai atrokot kapenes, kur guldīti mūsu senči, dzīvojuši ap Nemanu un Daugavu jau divus tūkstošus gadu pirms Kristus. Vēlāk latvieši pavirzījušies vairāk uz ziemeļrietumiem, nākdami ciešākos sakaros ar somugru tautām: lībiešiem un igauņiem.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register