Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:906308
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.10.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Extract

Šis referāts ir balstīts uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas salīdzinājumu. Šīs trīs valstis es izvēlējos, jo vēlējos uzzināt vai tās ar kaut ko atšķiras, neskatoties uz to, ka ir kaimiņvalstis, neskatoties uz to, ka atrodas vienā klimatiskajā joslā, neskatoties uz to, ka tām ir gandrīz vienāds ģeogrāfiskais stāvoklis.
Es vēlējos uzzināt un parādīt vai kāda no tā spēj būt pārāka un virzīties uz augšu daudz straujāk nekā atlikušās divas. Bet par to, kura no šī trijām ir līderos, Jūs uzzināsiet, ja izlasīsiet šo referātu.
Ļoti liela nozīme valsts labklājībai noteikti ir tajā valdošajiem spēkiem, kas vada valsti un organizē tajā notiekošos procesus. Lai valsts spētu strauji virzīties uz augšu, tajā jābūt labai saskaņai starp politiskajiem un ekonomiskajiem spēkiem. Ekonomiskajai attīstībai ir vairāki svarīgi aspekti, tādi kā inflācija, IKP, ārējā tirdzniecība, iekšējā tirdzniecība un valsts finanses. Katrs šis aspekts dod savu ieguldījumu valsts attīstībā. Jo labāki ir ekonomiskie rādītāji, jo labāks ir valsts stāvoklis un vieta lielajā pasaules valstu konkurencē.
Šeit atliek piebilst, ka ne tikai ekonomiskie rādītāji ir tie, kas veicina valsts izaugsmi. Liela nozīme ir arī sociālajiem rādītājiem, tādiem kā bezdarbs, iedzīvotāju dzīves līmenis, darba algas un nodarbinātība dažādās tautsaimniecības nozarēs.
Visa šī trīs valstis ir ES dalībvalstis, tikai cik lielā mērā tās spēj to lietderīgi izmantot, ir atkarīgs no pašas valsts un tās saimniekošanas pamatprincipiem. Latvija, Lietuva, Igaunija pievienojās ES vienā laika periodā, tāpaēc ir vieglāk salīdzināt, cik daudz tās ir paspējušas paveikt un cik lietderīgi izmantot tām piešķirtās subsīdijas un ārvalstu investīcijas. Tik mazām valstīm kā šīs, ir ļoti nepieciešams, la kāds tās ekonomiski atbalstīt un palīdzēt rast izeju problemātiskajās nozarēs.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register