Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:172567
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.01.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

2001. gada 11 martā Latvijā notiks kārtējās pilsētu, pagastu un šoreiz arī novadu pašvaldību vēlēšanas. Lai gan pašvaldību darbam iedzīvotāju dzīvē ir tikpat nozīmīga loma kā parlamenta lēmumiem, līdz šim vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās bijusi zema - 1995. un 1997. gada pašvaldību vēlēšanās piedalījās tikai aptuveni puse Latvijas balsstiesīgo pilsoņu.
Šajās tiks ievēlētas 72 pilsētu domes, 473 pagastu padomes un pirmo reizi arī 7 novadu domes- šajās vēlēšanās būs 552 vēlēšanu apgabali. Kopumā Latvijā jāievēlē 4329 deputāti. Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām pirmo reizi partiju vai to apvienību saraksti būs nepieciešami ne tikai lielajās pilsētās, bet ikvienā pilsētā un novadā, kur dzīvo vairāk nekā 5000 iedzīvotāju. Pirmo reizi arī prasīts, lai katrā pašvaldībā vēlēšanās piedalītos vismaz 2 deputātu kandidātu saraksti.

Situācija pirms pašvaldību vēlēšanām.

Gatavību piedalīties gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās izteikušas visas parlamentā pārstāvētās partijas - Tautas partija (TP), savienība “Latvijas Ceļš” (LC), apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (TB/LNNK), sociāldemokrāti, apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) un Jaunā partija (JP), kā arī vairākas ārpusparlamenta partijas - Latvijas Demokrātiskā partija (LDP) - bijusī Demokrātiskā partija “Saimnieks” (DPS), Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un citas. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās vislielākie panākumi bija LZS un DPS, kas kopumā ieguva attiecīgi 171 un 83 deputātu mandātus visā valstī kopumā. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register