Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:255162
 
Evaluation:
Published: 25.02.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Used
Extract

Referātā tiks apskatīta Latvijas tiesību sistēma, tās uzbūve un raksturojums.
Darba mērķis - Latvijas tiesību sistēmu tiesību avotu raksturojums un analīze; paplašināt zināšanas par tiesību avotiem un tiesību sistēmām.
Darba metodes - juridiskā literatūrā sastopamo zinātnisko atziņu apkopošana, analīze, salīdzināšana un sistematizācija.
Darba sākumā tiks apskatīta, kā Latvijā tika veidota tiesu sistēma no pašiem pirmsākumiem, kad tik tiko bija nodibināta valsts. Kopš 1918. gada novembra soli pa solītim tika dibināta gan jauna valsts, gan jauna tiesību sistēma. Tai laikā pat nebija vēlēta parlamenta.
Referāta vidusdaļā tiks skatīta pašreizējās tiesību sistēmas uzbūve Latvijā. Otrās nodaļas sākumā apskatīta tiesību zinātne – ko tā pēta un ko tā spēj dot tiesību sistēmā. Vēl tiek apskatīts ar ko atšķiras privātās tiesības no publiskajām, un kā atšķirt vienu no otras. Kā arī nedaudz skatīts dalījums subjektīvajās in objektīvajās tiesībās.
Trēšā nodaļa tiek veltīta īsam Latvijas tiesu sistēmas aprakstam. Tā kā mūsu valstī ir Rajonu (pilsētas) tiesas, Apgabaltiesas, Augstākā tiesa un Satversmes tiesa, tad tiks sīkāk apskatīts, kādas lietas izskata katrā no minētajām tiesām.
Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī. Pirmais likumdevējs bija Tautas padome, ko 1918.gada 17.novembrī 40 locekļu sastāvā izveidoja astoņas latviešu demokrātiskās politiskās partijas vienošanās rezultātā. Politisko apstākļu dēļ vēlēšanas šajā laikā nebija iespējamas.
Tautas padomē mandāti nebija saistīti ar konkrētām personām. Katrai partijai padomē bija noteikts skaits vietu, ko ieņēma pilnvarotas partijas personas, kuras diezgan bieži mainījās. Tautas padomē bija 183 vietas, bet precīzs kopējais locekļu skaits nav zināms.
Notika 57 Tautas padomes kopsēdes. Tautas padomē darbojās 22 pastāvīgās komisijas,kuras izstrādāja politisko platformu, ko var uzskatīt par Latvijas Republikas pirmo pagaidu konstitūciju (Satversmi), kā arī pieņēma vairākus nozīmīgus likumus — par pagastu pašvaldībām un to vēlēšanām, par naudas sistēmu, izglītības iestādēm, arī Satversmes sapulces vēlēšanu likumu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register