Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:418765
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Tiesu sistēma ir viens no būtiskākajiem jebkuras valsts raksturelementiem, jo apzīmē vienu no trijām varām, kas pastāv valstī- tiesu varu. Taisnīga tiesu vara ir arī būtiskākais demokrātijas pierādījums valstī, tāpēc tā ir tik nozīmīga jebkurā mūsdienu starptautiskās sistēmas valstī, kurā visaugstāk tiek novērtētas tieši demokrātiskās valstis, jo demokrātiskie režīmi tiek atzīti par vispiemērotākajiem valsts pārvaldei.
Dalot Eiropas valstis vertikālā plaknē, gan Latvija, gan Šveice ir Eiropas Ziemeļu daļā, kas ir viena no to kopīgajām īpašībām. Tās abas valstu klasifikācijā tiek iedalītas mazo valstu grupā. Taču iekšēji tās ir pavisam atšķirīgas. Šveice ir jau pieredzējusi demokrātiska valsts, kas turklāt tiek uzskatīta par visdemokrātiskāko valsti pasaulē, turpretī Latvija ir jauna, nesen izveidojusies demokrātija, kurā nereti tiek runāts par demokrātijas deficītu. Šis demokrātijas elements abās tik līdzīgajās un tik atšķirīgajās valstīs kā jebkur citur ir viennozīmīgi saistīts arī ar tiesu varu, tiesu un tiesību sistēmām. Vēl viens nozīmīgs aspekts šajā salīdzinājumā ir arī tas, ka Latvija ir unitāra valsts, taču Šveice- federatīva, tās ir atšķirīgas arī pēc valsts iekārtas un politiskās struktūras.
Šis darbs tiks veikts saglabājot šo demokrātijas un demokrātiskuma kontekstu. Izmantojot salīdzinošo metodoloģiju, izvērtējot abu valstu tiesu sistēmas, varētu rasties zināms priekšstats, kāpēc Šveices tiesu sistēma nodrošina lielāku demokrātiju nekā Latvijas tiesu sistēma. Šis jautājums arī izsaka šī darba mērķi, noskaidrot tās atšķirības un elementus, kas šo demokrātiju nodrošina, un izvirzīt hipotēzi, ka- federatīvas valsts (Šveices) tiesu sistēma ir demokrātiskāka, nekā unitāras valsts (Latvijas) tiesu sistēma. Šis salīdzinājums tiks veikts par demokrātiskuma ietekmējošo faktoru pieņemot tieši valstu tiesu sistēmas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register