Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:720635
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 17 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Ražas novākšanas un rudens augsnes apstrādes darbu tehnoloģiju    5
1.1.  Graudu novākšanas tehnoloģija, pirmapstrāde, glabāšana, pielietojamā tehnoloģija    5
1.2.  Kartupeļu, sakņu, dārzeņu novākšanas tehnoloģiskie procesi, produkcijas sagatavošana realizācijai, uzglabāšanai, ražas novākšana atbilstoši standartiem    5
1.2.1.  Kartupeļi    5
1.2.2.  Dārzeņi    5
1.3.  Rudens augsnes apstrādes paņēmieni, pielietojamo tehniku standartiem    6
1.3.1.  Kartupeļi    6
1.3.2.  Graudaugi    6
2.  Pavasara pirmssējas darbu tehnoloģija    7
2.1.  Pirmssējas augsnes apstrādes paņēmieni (kultivēšana, šķīvošana, ecēšana), pielietojamā tehnika    7
2.1.1.  Kartupeļi    7
2.1.2.  Graudaugi    7
2.2.  Ziemāju ziemošanas rezultātu pārbaude    7
2.3.  Graudaugu virsmēslošanas tehnoloģiskie procesi    7
3.  Sējas darbu tehnoloģija    8
3.1.  Sēklu kodināšanas tehnoloģija    8
3.2.  Sēklas materiāla sagatavošana sējai, stādīšanai    8
3.3.  Dažādu kultūru sējas tehnika, tās darbības principi    8
3.4.  Kartupeļu, kāpostu, augļu koku stādīšana    9
4.  Sējumu kopšanas darbu tehnoloģija    10
4.1.  Sakņaugu rušināšanas tehnika, sējumu papildmēslošanas tehnika    10
4.2.  Augu aizsardzības līdzekļu pielietošanas nepieciešamības noteikšana, to pielietošanas noteikumi un tehnoloģija    10
4.3.  Rušinām augu un dārzeņu kopšana, ravēšana    10
5.  Lopbarības sagatavošanas darbu tehnoloģija    11
5.1.  Zaļās masas sagatavošanas tehnoloģija un pielietojamā tehnika    11
5.2.  Siena sagatavošana, siena kvalitātes noteikšana, siena sagatavošanas tehnika    11
6.  Govkopība    12
6.1.  Slaucamo govju turēšanas apstākļi    12
6.1.1.  Ziemas periods    12
6.1.2.  Vasaras periods    12
6.2.  Govju kopšana, slaukšana, barošanas procesi    12
6.3.  Govju mītņu mehanizācija    13
6.4.  Piena kvalitātes rādītāji un kvalitāti nodrošinošie faktori, realizācijas iespējas    13
6.5.  Nobarojamo lopu kopšana, barošanas procesi, turēšanas apstākļi    13
6.6.  Lopu nobarojuma pakāpes noteikšana    13
7.  Cūkkopība    14
7.1.  Cūku turēšanas apstākļi    14
7.2.  Cūku un sivēnu kopšana, nobarošanas procesi    14
7.3.  Sivēnmāšu un nobarojamo cūku vērtēšana pēc eksterjera    14
7.4.  Sivēnu brāķēšana, realizācijas iespējas    15
8.1.  Aitkopība    16
8.1.1.  Turēšanas un barošanas īpatnības    16
8.2.  Zirgkopība    17
8.2.1.  Turēšanas un barošanas īpatnības    17
8.3.  Putnkopība    18
8.3.1.  Turēšanas un barošanas īpatnības    18
8.4.  Vērškopība    19
8.4.1.  Turēšanas un barošanas īpatnības    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikums    22
Extract

Ievads.

Praksi es izgāju zemnieku saimniecībā „ORMIJA”.
Zemnieku saimniecība „Ormija” atrodas Krāslavas rajona, Robežnieku pagasta „Ezergalos”. Tās īpašnieks ir Bonifācijs Murāns. Zemnieku saimniecība ar katru gadu attīstās un pilnveidojas. Zemes kopējā platība, kas pieder īpašniekam, ir 107 ha. Daļa zemes ir meži, bet pārējā, lielākā daļa, tiek izmantota ganībās, graudaugu audzēšanā, kartupeļu audzēšanā. Zemnieku saimniecība ir vairāk koncentrēta uz mājlopu audzēšanu, jo kā saimnieks uzskata, tas ir izdevīgāk. Taču ir arī citi darbības virzieni. Tiek audzēti šķirnes vērši, govis. Tā kā saimniekam patīk zirgi, paša priekam tiek audzēts arī zirgs. Tas ir saimnieka lepnums. Tiek audzētas arī aitas, iegūto vilnu patērē pats. Un kā jau saimniecība, tiek audzētas arī vistas, priekš paša saimnieka. Saimniecībā ir arī 2 sivēni.
Paša patēriņam tiek audzētas arī auzas, mieži, kartupeļi. No izaudzētās ražas nekas netiek pārdots, visu izmanto lopkopībā un paša patēriņam.
No 2004. gada 5. jūlija līdz 23. jūlijam strādāju šajā zemnieku saimniecībā.
Prakses mērķis : Gūt priekšstatus un iemaņas par lauksaimniecības produkcijas ražošanu.
Prakses uzdevumi:
1. Iepazīties ar lauksaimnieciskās produkcijas ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem saimniecībā, un pēc iespējas, piedalīties arī pašam.
2. Novērtēt saimnieciskās tehnisko nodrošinājumu.
3. Iepazīties ar saražotās produkcijas kvalitātes prasībām, uzglabāšanas un realizācijas noteikumiem.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register