Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:125118
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.06.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 12 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  KONFERENCES TĒMAS    3
1.1.  Tūrisma attīstība Latvijā    3
1.2.  Lauku tūrisms – „snaudošais milzis”    4
1.3.  ES strukturālo fondu izmantošanas iespējas tūrisma jomā    5
2.  Veiksmīgas lauku tūrisma uzņēmējdarbības pamatprincipi    6
2.1.  Ilgtspējīga saimniekošana    6
2.2.  Kvalitāte    7
2.3.  Jauno tehnoloģiju izmantošana    8
  SECINĀJUMI    9
  Izmantotā literatūra    11
Extract

Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs” 2004. gada 23. janvārī jau septīto gadu pēc kārtas rīkoja Latvijas lauku tūrisma konferenci, un šī gada aktuālā tēma bija lauku tūrisma perspektīvas Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā. Konferenci līdzfinansēja – ES Phare programma. Konferencē piedalījās 379 dalībnieki: tūrisma uzņēmēji, dažādu ministriju, pašvaldību, tūrisma informācijas centru un mācību iestāžu pārstāvji un 31 žurnālists no Latvijas lielākajiem medijiem.
Lielākā daļa informācijas sagatavota balstoties uz šīs konferences apspriestajiem jautājumiem.Konferenci atklāja LR Ekonomikas ministrs Juris Lujāns un iepazīstināja dalībniekus ar valsts tūrisma budžetu un tā paredzamo izlietojumu 2004. gadā. 2004. gada budžetā panākts nozīmīgs finansējuma pieaugums tūrismam – valsts budžeta programmas “Tūrisma attīstība” finansējums ir 1.042.000 Ls (2,3 reizes vairāk nekā 2003. gadā). J. Lujāns atzina, ka lielākā daļa no tūrisma budžeta (63%) paredzēta dažādām mārketinga aktivitātēm, lai piesaistītu Latvijai ārvalstu tūristus, kā arī veicinātu vietējo tūristu ceļošanu pa Latviju (samazinot to izbraukšanu uz ārvalstīm). Tāpat ievērojama daļa valsts līdzekļu 2004. gadā paredzēti tūrisma informācijas ceļa zīmju sistēmas izveidei (14%). Kopumā Latvijas pašvaldībās tiks uzstādītas 600–700 zīmes, katrā Latvijas rajonā aptuveni 15–20 zīmes. Vienas zīmes izmaksas ar visu uzstādīšanu ir ~150 Ls. Reāla zīmju uzstādīšana varētu tikt uzsākta maijā. Savukārt valsts investīciju projekta “Vienota tūrisma informācijas centru tīkla uzturēšana” finansējums 2003. gadā bija 50.000 Ls. 2004. gadā šim projektam novirzīti lielāki līdzekļu – 60.000 Ls.
Starptautiskajai sadarbībai tūrisma jomā 2004. gadā paredzēti 13% budžeta. Pēdējā sadaļā iekļauts arī atbalsts Asociācijas „Lauku ceļotājs” 2004. gada 2-3. jūnijā rīkotajai starptautiskajai lauku tūrisma konferencei, uzaicinot Pasaules tūrisma organizācijas ģenerālsekretāru un Eiropas reģiona pārstāvi piedalīties šajā konferencē, lai parādītu, cik profesionāli ir attīstījies lauku tūrisms un nozare kopumā un ko Latvija var piedāvāt Eiropai un pasaulei. Ekonomikas ministrija paredz stabilu tūrisma budžeta pieaugumu arī turpmākajos gados.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register