Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:544311
 
Evaluation:
Published: 16.07.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Vadības sadaļas” finansu līdzekļi tiek paredzēti lauku attīstības pasākumiem Attīstības plānā. Eiropas Savienības tiesību aktos Attīstības plāns tiek saukts par Vienoto programdokumentu. Galvenā atbildīgā institūcija par Attīstības plāna izstrādi ir Finanšu ministrija, tomēr iesaistītas ir arī citas institūcijas atbilstoši savai kompetencei.
Abus plānus izskata un akceptē Eiropas Komisija. Tos izstrādājot, dalībvalsts pati nosaka, kādus lauku atbalsta maksājumus tā savā zemē ieviesīs.
Latvijas Lauku attīstības plānā viens no pasākumiem, tas ir, pasākums 9.5. ar nosaukumu “Atbalsts ražotāju grupām”. Tā mērķis ir atbalstīt atzītās ražotāju grupas, kuru izveidošanas mērķis ir palielināt lauku uzņēmēju ienākumus, koncentrējot saražotās produkcijas pārdošanu un virzīšanu tirgū, un samazināt izmaksas, veicot kopīgu lauksaimniecības produkcijas pirmapstrādi un izejvielu iepirkšanu.
Kā nonākt līdz šādas ražotāju grupas atzītam statusam? Ar 2002.gada 20.jūnija likumu “Grozījumi Kooperatīvo sabiedrību likumā” 16.panta ceturto daļu Zemkopības ministrijai tika uzdots Ministru kabineta uzdevums izstrādāt Ministru kabineta noteikumu projekts “Dokumenti, kas iesniedzami Uzņēmumu reģistram, lai reģistrētu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību, kā arī šīs sabiedrības atzīšanas kārtība”. Zemkopības ministrijas izveidotajā kooperācijas darba grupā izstrādāja šos noteikumus un tie tika pieņemti Ministru kabinetā 2003.gada 17.jūnijā ar Nr.328 “Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atzīšanas kārtība”.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register