Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:984802
 
Evaluation:
Published: 20.11.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

Islams ir viena no trim lielākajām pasaules monoteistiskajām reliģijām, no tā varam secināt, ka tās piekritēju jeb musulmaņu īpatsvars pasaulē ir ievērojams. Kā Latvijā iedzīvotājiem ir saistoša valsts likumdošana, tā musulmaņiem – svētie raksti jeb Korāns, kas nosaka viņu dzīves pamatvērtības un likumus. Korāns sastāv no 114 nodaļām jeb sūrām, kurā atklātas cilvēka dzīves pamatmācības, piemēram, ētika, politika, laulība, ģimenes jautājumi un citi.
Par islāma ticības un prakses avotu tiek uzskatīta arī Sunna (arābu val. – izturēšanās, paradums), kurā apkopoti vēsturiski materiāli, pastāsti un dzīves mācība (hadīsi), leģendas un skaidrojumi par Muhameda darbību, izteikumiem un pravietojumiem. Uz Korānu un Sunnu balstās šariats (arābu val. šarī'a[t] – pareizs ceļš) – musulmaņu reliģisko, ētisko un tiesisko normu kopums, kas nosaka musulmaņa dzīves veidu.
Viens no musulmaņu sabiedrības stūrakmeņiem ir ģimene un līdz ar to laulība. Laulība ir tīrs civiltiesisks līgums, bet laulības līgumā ir manāma izcelsme no pirkšanas, jo vīrs iegūst sievu pret „walī” jeb maksājumu, kuru nokārtojot, tiek pārdota vai nodota vara pār sievieti. Tēvs un vīrs iepriekš vienojas par dāvanu līgavai jeb „Mahr” – šis dāvinājums ir nošķirams no „walī” un to dāvina līgavai pašai. Sunnās teikts:
„Un dāviniet sievām viņu pirmslaulības velti. Un ja viņas kaut ko no tā jums veltīs, tad pārtiekat no tā priekš jūsu veselības un labklājības.”

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1146245
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register