Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:860893
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.02.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

SCORES modelis sastāv no sešiem elementiem, kas pēc modeļa autoru domām ir raksturīgi organizācijai, kas darbojas efektīvi (Blanchard et al.,2009,pp.10-12). Tātad apgalvojums ir sekojošs: ja organizācijai ir raksturīgi visi seši zemāk minētie elementi, tas nozīmē, ka šajā organizācijā ir efektīvs līderis. Tie ir tie elementi, kurus efektīvs līderis īsteno savā ikdienas darbā.
S (shared information and open communication) – dalīšanās ar informāciju un atvērta komunikācija. Lai organizācija darbotos efektīvi, tajā ir jābūt labvēlīgam iekšējam klimatam un noteiktam uzticības līmenim. Darba autore uzskata, ka efektīva komunikācija palīdz nodrošināt darbinieku uzticību, kuras rezultātā organizācija darbojas rezultatīvāk.
C (compelling vision) – pārliecinoša vīzija. Darbinieku darba efektivitāte ir augsta tad, kad viņi izprot organizācijas vīziju. Darba autore uzskata, ka līdera uzdevums ir palīdzēt padotajiem saprast organizācijas vīziju un darboties saskaņā ar to. Šāda veida saliedēšanās koncentrē spēkus un palīdz sasniegt noteikto mērķi ātrāk.
O (ongoing learning) – nepārtraukta mācīšanās. Organizācijā, kas darbojas efektīvi, koncentrējas uz pastāvīgi zināšanu gūšanu un atjaunošanu. Būtiska ir gan organizatoriskā mācīšanās, gan individuālā mācīšanās. Darba autore uzskata, ka mūsdienās viena no darbinieka nozīmīgākajām īpašībām ir vēlme un spēja mācīties. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register