Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:592623
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.01.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pastāv daudz dažādas teorijas par cilvēka mācīšanās stiliem. Viena no mācīšanās stilu teorijām ir amerikāņu zinātnieka D.A. Kolba metodika, ar kuras palīdzību var noteikt savu mācīšanās stilu. Viņš piedāvā četras mācīšanās stilu kategorijas: KP (konkrētā pieredze), PPV (pārdomu pilns vērīgums jeb refleksīvā novērošana), AK (abstrakta koncepcija) un AI (aktīva izmēģināšana jeb eksperimentēšana). Jo aktīvāk cilvēks mācās, jo zināšanu līmenis ir augstāks.Pie “Konkrētās pieredzes (KP)” pārstāvjiem var pieskaitīt tos cilvēkus, kuru psiholoģisko tipu ietekmē emocionalitāte. Pie “Abstraktās koncepcijas (AK)” vairāk piederēs tie cilvēki, kam ir izteikta loģika. “Aktīvās izmēģināšanas (AI)” stilu pārsvarā pārstāv ekstraverti, bet “Pārdomu pilno vērīgumu (PPV)” – intraverti.
Par minētajiem mācīšanās stiliem tika veikta 10 cilvēku aptauja. Aptaujātie tika izvēlēti mērķtiecīgi no studējošo personu loka, kuru gadu starpība ir ne vairāk kā 5 gadi un visiem aptaujātajiem ir bakalaura izglītība tiesību zinātnēs. Lai iegūtu pēc iespējas objektīvākus rezultātus šī personu loka ietvaros, tika aptaujāti 5 zēni un 5 meitenes.„Konkrētā pieredze”
Konkrētā Pieredze (turpmāk – KP) kā dominējošais stils raksturīgs pusei no aptaujātajiem, taču ne jau visiem šiem 5 cilvēkiem tas dominē vienādā mērā.
Visspilgtāk tas ir izteikts vienai 22 gadus vecai studentei, aizsniedzoties līdz pat visiem 100% mācīšanās stilu aplī, turklāt garākā līnija viņai ir uz sapņotājas pusi, savukārt ļoti minimāli izteikta ir Aktīvā Izmēģināšana (turpmāk – AI) un Abstraktā Koncepcija (turpmāk – AK). Tas nozīmē, ka šis cilvēks, iegūstos zināšanas, balstās būtībā vienīgi uz pieredzi, lai gan uz 55% izteikts ir arī Pārdomu Pilnā Vērīguma (turpmāk – PPV) stils, kas nozīmē, ka viņš labāk izvēlas atrasties novērotāja lomā, kam ļoti labi kalpo lekcijas. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register