Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:638507
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.10.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Apzināti vai neapzināti, bet, pirms cilvēki izvēlas kādu preci vai pakalpojumu, viņiem vispirms jāsaņem informācija par preces vai pakalpojuma eksistenci. To parasti panāk ar masu informācijas līdzekļu palīdzību. Otrkārt, pircējs ir jāieinteresē papildinformācijas saņemšanā. Te atkal palīdz masu informācijas līdzekļi.
Reklāmu var definēt, kā apmaksātu, pastarpinātu informēšanas veidu, kas parasti saistīts ar masu informācijas līdzekļiem. Tāds ir jebkurš informācijas līdzeklis, kurš vienlaikus sasniedz lielu cilvēku skaitu. Citiem vārdiem sakot, tā ir jebkura maksas reklāmas forma, kad pasūtītājs (ražotājs) pasniedz un veicina savu preču vai pakalpojumu pārdošanu ar masu mediju palīdzību. Reklāmai visbiežāk izmanto televīziju, radio, avīzes, žurnālus, pastu, transporta līdzekļus, brīvdabas reklāmu, izdales materiālus, katalogus, uzziņu dienestus. Reklāmā sniegtā informācija atspoguļo produkta īpašības un priekšrocības, kuras apmierinās pircēja vēlmes un vajadzības. Lai arī šāda veida reklāma vienlaikus veicina firmas vārda nostiprināšanos, reklāmas saturs galvenokārt informē par preces īpašībām un priekšrocībām.
Pašlaik tiek izmantoti visi modernie reklāmas ievietošanas līdzekļi - e-pasts, elektroniskie žurnāli, savu Web lapu izveide, faksi, telemārketings, interaktīvā televīzija utt.
Reklāmas mērķu noteikšana. Pirmais solis reklāmas programmas izstrādāšanā – tās mērķu noteikšana. Mērķus determinē iepriekš pieņemtie lēmumi, segmentu raksturojums un kompānijas mārketinga stratēģija. Reklāmas lomu mārketinga programmā nosaka 4P un tirgus konjuktūra.
Eksistē 3 reklāmas veidi:
Informatīva reklāma. Kad reklāmas mērķis izveidot sākuma pieprasījumu, t.i. pārdošanas veicināšanas sākumstadijā, informatīvai reklāmai ir svarīga loma.
Reklāma kā pārliecība. Konkurences cīņas stadijā, kad kompānija cenšas izveidot stabilu pieprasījumu kādai precei, īpaša nozīme reklāmai, kā pārliecībai. Reklāmas lielākoties pieder pie šīs kategorijas. Citreiz reklāma, kā pārliecība, pārvēršas par salīdzinošu reklāmu, kuras mērķis – pārliecināt patērētāju par konkrētas preces pārākumu pār citām. Salīdzinošu reklāmu izmanto, reklamējot zobu pastas, dezodorantus, automobiļus utt. Pieņemot lēmumu par salīdzinošu reklāmu, kompānijai jābūt būtiskiem argumentiem par savas preces pārākumu un adekvātai atbildei uz tām kompāniju pretenzijām, kuru prece tiek salīdzināta. Šī reklāma attaisno sevi tajos gadījumos, ja tā ietekmē gan racionālus, gan emocionālus patērētāju motīvus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register