Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:409215
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.12.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

MAZUMTIRDZNIECĪBAS UZŅĒMUMA TIEŠO KONKURENTU SALĪDZINĀJUMS
Narvesen ir vadošais mazumtirdzniecības franšīzes tīkls Latvijā. Ņemot vērā to, ka augstāk apskatīju franšīzes sniegtos pakalpojumus, tad par vienu no galvenajiem konkurentiem varētu minēt Circle K degvielas uzpildes stacijas, kas pēc sava sniegtā sortimenta klāsta veikalos ļoti līdzinās Narvesen tirdzniecības vietām. Tās tāpat ir izvietotas lielākajās Latvijas pilsētās, bet atšķirības ir tādas, ka Circle K tirgo arī degvielu līdz ar to šis lauciņš netiek izskatīts. Circle K ir 80 tirdzniecības vietas visā Latvijā. Tāpat Circle K ir atvēris jaunu koncepta veikalu Vecrīgā kas pozicionēts kā ērtas iepirkšanās veikals, kas pēc savu pakalpojumu un produkcijas piedāvājuma ir ļoti līdzīgs Narvesen, tā ir vienīgā tāda veida tirdzniecības vieta, kas ir izveidota atsevišķi bez DUS. Baltijas valstis ir pirmās kas testē šo konceptu, līdzīgi veikali Circle K ir atvērti arī Tallinā un Viļņā.

Salīdzinot Narvesen un Circle K preču sortimentu, tad var minēt, ka tas ir diezgan līdzīgs, abos var iegādāties gan pārtikas preces, gan alkohols, cigaretes, kafija, ātrās uzkodas un dažāda veida papildpakaplojumi – biļešu iegāde un izdruka uz pasākumiem, pasta sūtījumu saņemšana, apdrošināšana. Kas attiecas uz telpām kuros atrodas abas minētās tirdzniecības vietas, tad var pieminēt, ka veikali ir labi izgaismoti, ērti izvietotas preces, katra preču grupa atrodas atsevišķi. Telpas nav ļoti plašas, bet pietiekoši ērtas, lai šos veikalus izmantotu kā variantu ātri un ērti iesnkrienot nopirkt sev vēlamo, piemēram, uzkodu, kafiju utt.

Darbinieki šajos uzņēmumos ir laipni un apmācīti lai orientētos uz klientu un tā vajadzību apmierināšanu, par Circle K darbiniekiem varētu minēt, ka šis uzņēmums vairāk piedomā pie personāla apmācības tieši klientu apkalpošanai.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register