Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:732703
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.02.2018.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Dažādu beramkravu (akmeņu, šķembu, smilts, oļu, grants) pārvadāšanai izmanto pašizgāzējus automobīļus un zemes vedējus automobīļus.
Speciālos kravas automobīļus izveido uz parsto kravas automobīļu šasijām. Kravas kastes vietā šiem automobīļiem uzmontē tvertnes, maisītājus, cisternas u. tml.
Vilcējus izmanto dažādu piekabināmu un uzkarināmu darbierīču piestiprināšanai. Izšķir šādus vilcēju veidus:
- īsos divasu vilcējus ar abām dzenošajām asīm, kuriem grozāmi ir priekšējie vai pakaļējie riteņi. Šiem vilcējiem ir slikta manevrējamība, toties apmēram 85% mezglu unificēti ar vienass vilcējiem. Ātrums darbības laikā – līdz 25 km/h, maksimālais ātrums - 40 km/h;
- divasu vilcējus ar seglierīci un vienu dzenošo asi. Priekšējā ass apgādāta ar atsperēm. Šiem vilcējiem var piekabināt jebkuru puspiekabi vai piekabi. Šie vilcēji ir mazāk efektīvi nekā vienass vilcēji, jo vilcēju masa ir ievērojami lielāka. Kustības ātrums – līdz 80 km/h.;
- divasu vilcējus ar šarnīrveida savienotiem rāmiem, kurus izmanto tikai kopā ar uzkarināmām darbierīcēm. Šiem vilcējiem ir mazāka stabilitāte nekā divasu seglvilcējiem, toties laba manevrējamība un lielāks ražīgums.
Piekabes un puspiekabes ievērojami paplašina automobīļu un vilcēju izmantošanas iespējas. Pēc uzdevuma piekabes un puspiekabes iedala vispārīgā uzdevuma piekabēs un puspiekabēs (garizmēra kravu pārvadāšanas piekabes, platformas, pašizgājējas piekabes, šasijas, cisternpiekabes, bortu piekabes, treileri) un speciālajās piekabēs un puspiekabēs (paneļu, kopņu, telpisku elementu, keramzīta, bitumena, grunts un vitu kravu pārvadāšanai). Pēc asu skaita izšķir vienass, divasu un trīsasu piekabes un puspiekabes. Galvenais tehniskais rādītājs ir piekabes kravnesība vai kravas kastes tilpums.
Sliežu transporta līdzekļi.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register