Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
4,49
You save:
0,67 (15%)
Discounted price*:
3,82
Purchase
Add to Wish List
ID number:652167
Author:
Evaluation:
Published: 27.09.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Used
Time period viewed: 2005.g. - 2007.g.
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
  Medījumu gaļas ķīmiskais sastāvs    4
  Gaļas pirmapstrāde    5
  Gaļas siltapstrāde    6
  Medījuma gaļas bojāšanās veidi    7
  Medījumu gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā    8
  Medījumu marinēšana    8
  Ieteikumi medījumu gatavošanā    9
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  PIELIKUMS    12
Extract

Secinājumi
Ēdiens nodrošina organisma funkcionēšanu, eksistenci un fizioloģisko attīstību. Zemeslodes iedzīvotāji uzturā izmanto tūkstošiem dažādu produktu un vēl vairāk – daudzveidīgus ēdienus. Kā saka šefpavāri – trīs lietas iet caur vēderu: mīlestība, labsajūta un veselība.
Šajā darbā apskatīta tēma par medījuma gaļu, tās veidiem, ķīmisko sastāvu, pirmapstrādi, siltapstrādi, par gaļas bojāšanās veidiem, kā arī izmantošanas iespējām ēdienu gatavošanā.
Medījuma gaļa ir produkts, ko iegūst no meža dzīvniekiem, kā, piemēram, aļņa, stirnas, mežacūkas vai arī no meža putniem, piemēram, rubeņa, slokas un citiem.
Ķīmiskais sastāvs ir līdzīgs mājdzīvnieku gaļai, taču medījumu gaļa satur vairāk olbaltumvielu, vitamīnu un ūdens, bet mazāk tauku un tai ir mazāka enerģētiskā vērtība. Gaļas sagatavošana un pirmapstrāde ir līdzīga mājdzīvnieku gaļai – dzīvnieka nokaušana vai nošaušana, atasiņošana, ādas novilkšana, iekšējo orgānu izņemšana un nobriedināšana.

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Meža dzīvnieku gaļas izmantošana pārtikas produktu ražošanā un uzturā”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/652167

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register