Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:790415
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.03.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Diakonijas pamatprincipi
Profisionālā diakonijas uzdevums ir orientēts uz ietiekšanos " iekšējā cilvēkā", sociālās palīdzības un dvēseles aprūpes procesā, skarot cilvēka sirdi - iekšējo būtību. Šādu uzdevumu - iesēt dieva Vārdu cilvēka sirdī, atbrīvot un dziedināt dvēseli, nespēj neviens cilvēks bez Svētā Gara palīdzības. Tikai Dieva Gars spēj ietekmēt un izmainīt cilvēku sirdis, darbodamies caur diakona sirdi uz otra cilvēka sirdi.
Lai profisionālā diakonija neieslīgtu sociālā darba paradigmā, svarīgs nosacījums ir tās eksistenciālais Teocentriskums, kad diakonijas darba veicējs ir personiski iesakņojies dzīvajā Dievā tādā mērā, kad var runāt par Kristus Garīgu iemiesojumu ticīgajā un darbojas diakonijā iekšējā spēka vadībā. Tad diakonijas darbs vairs nav tikai aprūpe, bet Dieva mīlestības un glābjošais darbs, caur diakona personību un rīcību. Diakons nevis tikai runā par Dievu, bet pats kļuvis par iemiesotu Dievtuvības pasludinājumu cilvēkiem, pie kuriem ir devies Kristus. Kristus ir Tas, kurš palīdz cietējiem - diakons ir tikai dieva instruments. Tikai eksistenciāla atkarība ni Kristus Personas sakralizē tā laika kultūrvidē lietoto vārdu diakonos - sulainis, apkalpotājs pie galda.
Mūsdienu diakonija var pastāvēt tikai kā autentiska evanģelikāla diakonija - kā Kristus iedibināta iekšējās kopības paradigma. Iemiesošanās uzskatāma par vienu no diakonijas zinātnes galvenajām kategotijām, jo tā nosaka diakona profesionālo kvalitāti - tā ir specifiska Kristus inkarnācijas turpināšanās cilvēkā.( 1. Tim3: 8 - 13; 2. Kor. 6:16; gal. 2:20)

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1211622
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register