Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:800562
 
Evaluation:
Published: 11.12.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    1
2.  Preču ievešanas un izvešanas saistošie muitas maksājumi    2
3.  Imports    3
4.  Eksports    8
5.  Nākotni sagaidot    11
Extract

Latvija tāpat kā citas valstis cenšas aizsargāt savu iekšējo tirgu no straujas un brīvas ārvalstu preču ieplūšanas valstī, jo tas rada lielu konkurenci un vienkārši izspiež no Latvijas iekšējā tirgus vietējo ražotāju izgatavoto produkciju, kas bieži vien izrādās ir zemākas kvalitātes un ne tik izskatīgas un pievilcīgas salīdzinājumā ar ievestajām un piedāvātām ārvalstu precēm. Ar muitas politika palīdzību ir iespējams regulēt preču plūsmu un izplatību Latvijas teritorijā.
Šajā referātā tiks izskatītas tādas procedūras kā preču eksports un preču imports, kā arī tiks pieminētas procedūras, kuras raksturo preču ievešana Latvijas muitas teritorijā vai izvešana no tās, tomēr šīs procedūras netiek uzskatītas par preču importu /eksportu.
Visas Latvijā ievestās preces noteikti ir jādeklarē, tām jābūt klasificētām un kodētām, kā arī tās vienmēr ir jābūt atpazīstamām. Sakarā ar to darbā tiks atzīmētas preču un priekšmetu grupas, kurām tiek un kurām netiek piemēroti muitas maksājumi.
Ir jā atzīmē, ka ar importu un eksportu ir jāsaprot ne tikai procedūras, kuras skar darbības ar preču, minētās procedūras ietver sevī arī pakalpojumu importu un eksportu.
Ir saprotams, ka eksports un imports ir vienas ārējās tirdzniecības medaļas divas puses. Vieni preci iegādājas, otri to pārdod. Bet vienu var droši secināt, eksports un imports pasaules mērogā iet vienā solī. Aplūkojot importējamās produkcijas pieauguma tendenci, var noskaidrot Latvijas patēriņa preču masu. Jāatzīmē, ka visvairāk Latvija importē mašīnas, transporta iekārtas, ķīmiskie un tam līdzīgie produkti, minerālais kurināmais, smērvielas. Vismazāk Latvija importē augu un dzīvnieku eļļas. Visvairāk tiek eksportētas vieglas rūpniecības preces, uzturā neizmantojamie jēlmateriāli, dažādas rūpniecības preces. Vismazāk tiek eksportēts augu un dzīvnieku eļļas, tauku un vaska preces – jo šīs preces katra valsts pārsvarā ražo pašas.
Tā šajā referātā tiks aplūkoti kopumā importa un eksporta procedūras un ar tām saistītie pasākumi un tās skarošie jautājumi. Galvenais darba mērķis ir parādīt šo procedūru galvenās atšķirības to būtību un nozīmi Latvijas valstī.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1148447
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register