Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:232389
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Pētījuma temats – Muitas tranzīta procedūra Latvijā.
Temata aktualitātes pamatojums - Latvijai tās ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ jau izsenis ir nācies kalpot kā zemei, caur kuru notiek starptautiskā tirdzniecība, jeb citiem vārdiem sakot - Latvija tiek uzskatīta par tranzīta zemi! Iestājoties Eiropas Savienībā (turpmāk tekstā ES) neapšaubāmi tiek veicināta arī tranzīta attīstība. Tas ir viens no veidiem ar ko Latvija atšķiras ar citām valstīm. Tā ir iespēja nepastarpināti piedalīties Eiropas Savienības politikas veidošanā. Tā ir iespēja pilnvērtīgi iesaistīties Eiropas Savienības starptautiskās tirdzniecības aktivitātēs un jo īpaši svarīgi mums ir piedāvāt savas tranzīta iespējas Eiropas Savienības dalībvalstīm. Neskatoties uz to, ka ar 2004.gada 1.maiju šajā procesā ir stājušās nozīmīgas pārmaiņās, atļaušos apgalvot, ka tranzīta nozīme Latvijā nav mazinājusies, bet gan gluži pretēji – pieaugusi!
Saistībā ar iestāšanos ES vietējie uzņēmēji, kā arī ārvalstu investori pauda satraukumu, ka steigā un ne pārlieku veiksmīgi veiktā Latvijas muitas pielāgošana Eiropas Savienības prasībām varētu kaitēt Latvijai, kā pievilcīgas tranzīta valsts statusam. Lai muita atbilstu visām ES prasībām, darāmā bija un ir daudz — tas skar gan likumu piemērošanu, darbinieku apmācīšanu un pārstrukturēšanu no ES iekšējām uz ārējām robežām, un kā viens no muitas galvenajiem uzdevumiem tiek uzskatīts - ES savietojamas informācijas sistēmas (tālāk tekstā IS) izveidošana. Svarīgi ir apzināties, cik liela nozīme ir vienotai sadarbībai, cik svarīga ir sakārtota likumdošana un cik būtiski ir ievērot ES regulas.
Pētījuma objekta izvēles pamatojums - savā kursa darbā gribētu sniegt plašāku ieskatu par muitas tranzīta likumdošanu, procesu un tagadējo norisi muitas tranzīta procedūrā. Stājoties spēkā jaunajai muitas likumdošanai vēl nesenā pagātnē, t.i. 20004.gada 1.maijā radās milzum daudz dažādu problēmu, kuras nebija iespējams novērst vienā mirklī. Tajā brīdī sapratu, ka vēlos iegūt un apkopot visu iespējamo informāciju, kas ļautu raksturot Latvijas tranzītu un tranzīta procedūras sistēmu. Līdztekus transporta attīstības tendencēm Eiropas Savienībā arī Latvijā jāizveido pievilcīga kombinētā transporta sistēma, kas skar gan likumdošanu, gan arī infrastruktūru. Piekrītu, ka vienotu standartu ieviešana, kā arī modernu tehnoloģiju un aprīkojuma pielietošana ļaus daudz efektīvāk aizsargāt Latviju pret korupcijas, krāpšanas un ekonomiskajiem noziegumiem, kā arī kontrabandas preču, narkotisko un radioaktīvo vielu nelikumīgu ievešanu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register