Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:627281
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.01.2009.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  NC laku raksturojums    3
  NC laku ietekmes pārbaude uzņēmumā    3
  Iespējamie varianti vides nepiesārņošanai    4
  Secinājumi    6
  Izmantotā literatūra    7
Extract

Nitrolaku apdares kārtiņu veido nitroceluloze, sveķi un plastifikatori. Saistvielu šķīdināšanai izmanto šķīdinātājus: acetonu, metilspirtu, etiķskābes esteri, bet atšķaidīšanai – benzīnu, toluolu, etilspirtu un butilspirtu. Izšķir aukstā un karstā veidā uzklājamās nitrolakas. Kā biežāk lietotās aukstā veidā uzklājamās nitrolakas var minēt: NC-221, NC-222, NC-224 un NC-218.
Karstā veidā uzklājamās nitrolakas pirms lietošanas uzsilda līdz 70-75 temperatūrai. Karstā veidā uzklājamās nitrolakas ir NC-223, NC-225.
Lakas var būt spožas un matētas. Nitrolakas matētu virsmu iegūšanai pieder pie aukstā veidā uzklājamām lakām. Uz izstrādājumu virsmas tās veido līdzenu, matētu kārtiņu. Šīs lakas satur speciālas matējumu veidojošas vielas.
NC laku priekšrocība ir ātrā žūšana, vienkāršā lietošana, vienkāršā apdares defektu novēršana, kā arī tas, ka no klājumiem neizdalās formaldehīds. NC produktiem ir raksturīga arī laba adhēzija un labs izskats uz koka izstrādājumu virsmām.
Neskatoties uz daudzajām NC laku priekšrocībām. Lielākajai to daļai ir zems sausnes saturs, bet klājumiem ir vāja ķīmiskā, gaismas un mitrumizturība. Pēdējā laikā ķīmiskā rūpniecībā piedāvā NC lakas ar paaugstinātu mitrumizturību.
NC lakas izmanto arī gruntēšanai, iekštelpu mēbelēm un konstrukcijām, īpaši tajos gadījumos, ja nepieciešams dabīgs koksnes izskats. Atbilstoši klājuma kārtiņas biezumu iegūst, uzklājot laku trīs četras reizes.

NC laku ietekmes uz vidi pārbaude uzņēmumā.
Šā pētījuma mērķis bija noskaidrot darba vides gaisa piesārņojumu lakošanas procesā kokapstrādes iecirknī un tā iespējamo risku darbinieka veselībai pēc ekspozīciju salīdzināšanas ar higiēniskiem normatīviem. Pētījums veikt uzņēmumā. Kurā lieto NC lakas ar izsmidzināšanas tehnoloģiju. Gaisa piesārņojums darba vidē novērtēts darbinieka elpošanas zonā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register