Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:875107
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.01.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads   
2.  Nikollo Makiavelli   
3.  „Makiavellisms”   
4.  ”Valdnieks”   
5.  Ietekme uz politisko teoriju   
6.  Nobeigums   
Extract

Politiskās domas evolūcija pieņēma jaunas formas un veidus. Radās jaunas teorijas un pazuda vecas, kas neatbildēja pastāvošam politiskām normām.
Civilizāciju ilga pastāvēšanās laikā, politiskās varas mehānismiem bija daudz izmēģinājumu un kļūdu, un praktiskā paradīja savas sliktas un labās puses. Ko nozīme valdīt par valsti? Daudzi domāja par to. Tautas valdīšana, ka pamats valsts pastāvēšanai, to atzina visi politiķi un valsts darbinieki pagātnē un arī to atzīs mūsdienās. Nevaldāmais pūlis – valsts galvenais ienaidnieks. Pat anarhiska sabiedrība nevar ilgi pastāvēt bez līdera un varas, kurai agri vai vēlu nāksies pakļauties. Ko darīt lai vara nezaudētu savu noturību? Viens no pirmajiem, kas izskatīja šo jautājumu no zinātnes puses un pielietoja savu pieredzi un praktiskās zināšanas par visas valsts pastāvēšanas vēsturi, bija Nikollo Makiavelli.
Nikollo Makiavelli bija sava laika cilvēks. Tāpēc viņa darbi un darbība cieši saistīti laikmetu, kurā viņš dzīvoja. Viņa politiska zinātne ir Renesanses laika filozofija. Tieši no šādas pozīcijas ir jāskatās uz viņa grāmatām, tā skaitā uz „Valdnieku” . Bet tās nenozīmē kā viņa darbiem nav nekādas vērtības.
Viņa darbus vērtēja daudzi , bet pat 5 gadsimtus vēlāk tie nepazaudēja savu aktualitāti un interesi par sevi. Valdīt par valsti pielietojot spēku vai meklēt kādu liberālu pieeju? Kā uzvesties iekšējā politika, sadarbojoties ar kaimiņu valstīm? Kā uzturēt armiju? Kā uzplaukt valstij un gūt panākumus visās darbības sfērās? Visus šos aspektus savos darbos aprakstīja Nikollo Makiavelli. Mūsdienas uz visiem šiem jautājumiem ir noteiktas atbildes. Tomēr lai saprastu kas ir valsts tagad un kāda viņa bija, jāzina N.Makiavelli darbus.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register